“Το Άγιο Φως δεν είναι σουβλάκια να στο φέρνουν delivery”

16 Απριλίου, 2020
"Το Άγιο Φως δεν είναι σουβλάκια να στο φέρνουν delivery"
Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου δίνει το δικό της στίγμα για τις ημέρες του Πάσχα, ερμηνεύοντας τη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Καθώς διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, οι άγιες αυτές μέρες μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ψυχολογικής πίεσης και αβεβαιότητας, προκαλούν ακόμα περισσότερο την ανάγκη για εσωτερικό προβληματισμό μέσα από μια υγιή προσπάθεια να τα ξαναβρούμε με τον εαυτό μας και τις αξίες που μας χαρακτηρίζουν. Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου δίνει το δικό της στίγμα για τις ημέρες του Πάσχα, ερμηνεύοντας το ιδιαίτερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί λόγω των μέτρων περιορισμού…

1. Το Άγιο Φως δεν είναι σουβλάκια να στο φέρνουν delivery.

2. Όσοι είναι πιστοί, πραγματικά πιστοί, και όχι του πληκτρολογίου, έχουν ήδη το Άγιο Φως στο σπίτι τους, γιατί κάθε Μεγάλο Σάββατο, ανάβουμε το καντήλι μας με αυτό και καίει όλο το χρόνο. Δεν έχει ημερομηνία λήξης. Επίσης όσοι μετέρχονται των ιερών μυστηρίων κουβαλάνε τον Χριστό μέσα τους κάθε μέρα.

3. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχουν μεγάφωνα και να ακούγονται οι λειτουργίες. Ποτέ δεν γινόταν αυτό. Ο Χριστιανός ακούει την καμπάνα και αν θέλει πάει στην εκκλησία. Εξάλλου ανέκαθεν, η κρατική τηλεόραση μεταδίδει όλη τη Μ. εβδομάδα τις λειτουργίες, άλλο αν εσύ θες να βλέπεις μόνο τον Ιησού από την Ναζαρέτ για 100η φορά.

4. Η ορθοδοξία απαιτεί ταπεινότητα και εκούσια προσέλευση. «Όστις θέλει οπίσω μου ελθείν». Ο Χριστός δεν ανάγκασε κανέναν με το ζόρι να μετέχει των μυστηρίων της Εκκλησίας του. Αντιθέτως στην Ισλαμική θρησκεία ο Ιμάμης καλεί τον πιστό για προσευχή μέσα στην μέρα, γιατί αυτό προβλέπει το κοράνι. Εξ ου και τα μεγάφωνα. Σημειωτέον ότι ο Μουσουλμάνος την ώρα της προσευχής πρέπει να σταματά κάθε άλλη ενέργεια, ενώ ο Χριστιανός ακόμη και όταν οδηγεί, τρώει ή διαβάζει το παιδί του, μπορεί να προσεύχεται. Τα μεγάφωνα στα Τζαμιά υπενθυμίζουν τα ανωτέρω για τους άσχετους με τη θρησκειολογία. Οπότε κάθε σύγκριση είναι απλά ατυχής.

5. Ο Χριστός δεν έχει καμία σχέση με τους ζηλωτές. Δεν έχει ανάγκη από τον Μήτσο που όλο το χρόνο κατεβάζει καντήλια μέσα στο σπίτι, & τώρα θέλει το Άγιο Φως delivery, ούτε από την Τούλα που θέλει να βάψει ρίζα για να πάει κοκέτα στην Ανάσταση.

Καλή Ανάσταση σε όλους με υγεία…!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους