Μια κορυφαία γαστρονομική συνεργασία ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δεκέμβριος 22, 2020
oval2

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνεργασία ξεκινά σήμερα στη Θεσσαλονίκη, που σηματοδοτεί και μια νέα τάση για την πόλη: Η έμφαση στην ουσία, που είναι η πρώτη ύλη, και η υψηλή διατροφική της αξία.

Η δυνατή ομάδα του ΤΡΙΖΟΝΙ sea treasures, αποβιβάζεται στη Θεσσαλονίκη και υπογράφει, στο διαχρονικό ΟΒΑΛ, γοητευτικές chef’s food stories, εμπνευσμένες από τις ιστορίες της θάλασσας.

Ο Στέργιος Σούσουρας

Το φετινό Χειμώνα, ξεκινά ένα συναρπαστικό ταξίδι από τα λιμάνια της Άπω Ανατολής, που θα βάλει στο κεντρικό τραπέζι της Θεσσαλονίκης, μια συγκεκριμένη γαστρονομική πρόταση που εξηγεί ο Στέργιος Σούσουρας:

«Οι σημαντικότερες τεχνικές στις ωμές κοπές, η ανάδειξη του umami, η ευγένεια στο sushi, η υψηλή διατροφική αξία και η δημιουργική απλότητα που πολύ γενικά χαρακτηρίζουν την Γιαπωνέζικη φιλοσοφία.»

Το γευστικό αποτέλεσμα βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην εξαιρετική ποιότητα της πρώτης ύλης. Η εκτέλεση ξεκινά από την «Σχολή της Ανατολής» και στην πορεία δέχεται πιο δυτικές επιρροές, για να φτάσει με νέα άποψη στον μεσογειακό ουρανίσκο, προσφέροντας τη θαυμάσια εμπειρία της θαλασσινής επίγευσης. Ο Στέργιος Σούσουρας μας λέει:

«Από τα πρώτα μου βήματα στην μαγειρική, με γοήτευε η κουζίνα της Ανατολής, ειδικότερα της Οζάκα και της Καντονα. Παραμένει και σήμερα σταθερά η δεύτερη πιο ενδιαφέρουσα μαγειρική προσέγγιση μετά την ελληνική, με κριτήριο τις θαλασσινές πρώτες ύλες, που αγαπώ να δουλεύω.»

Το καλοκαίρι του 2015, το Τριζόνι με μεγάλη τόλμη για την περιοχή, παρουσίασε μια πρωτοποριακή ενότητα sushi στο μενού του, με πολύ υψηλές προδιαγραφές, «Θυμάμαι πάντα,» αφηγείται ο Στέργιος, «το τιμητικό σχόλιο ενός παγκοσμίου επιπέδου Ιάπωνα sushi master, μετά την επίσκεψη του προ- πέρυσι στο Τριζόνι, ότι έφαγε τον δεύτερο πιο νόστιμο τόνο sashimi στην ζωή του.»

Ακολούθησε δυστυχώς η εποχή των capital controls, που για προφανείς λόγους και παρά την μεγάλη αποδοχή που γνώρισε, το θεματικό αυτό μενού, δεν συνέχισε.

Τα χρόνια που ακολούθησαν, η γαστρονομική ταυτότητα στο ΤΡΙΖΟΝΙ, πήρε άλλους , τοπικούς δρόμους, που ανέδειξαν τις καταπληκτικές πρώτες ύλες της Χαλκιδικής και έτσι, το ταξίδι στην Άπω Ανατολή, μπήκε για λίγο στο συρτάρι.

Ήρθε λοιπόν η ώρα, να έρθει και πάλι όχι απλά στο προσκήνιο, αλλά στην κεντρική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Η δυναμική πρόταση θα εξελίσσεται πλέον απέναντι ακριβώς από το Λευκό Πύργο, στο κλασικό Oval bistronomy, βασισμένη στην εποχική ποικιλία, στον πλούτο και τη διατροφική αξία των ντόπιων πρώτων υλών που, ολόφρεσκα από τους συνεργάτες-προμηθευτές, δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις φημισμένες αγορές του Τόκιο η της Γκουαντζου, παρά μόνο να αναδειχθούν.

«Είναι ουτοπία» , όπως λένε οι ίδιοι ,«να πιστεύει κάποιος ότι μπορεί να αναπαραχθεί πιστά η Ανατολική κουζίνα στη Δύση», για πολλούς λόγους. Όμως, η πρόκληση για το την νέα ομάδα που δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη, είναι να συνθέσουν τις δύο παράλληλες οπτικές, που αναδεικνύουν (η καθεμία με την διαδρομή της) το θαύμα της θαλασσινής γεύσης , χωρίς όμως φλυαρίες. Στο μενού του Oval bistronomy, δεν θα δείτε δεκάδες ποικιλίες roll, αφού οι λίγες και οι άριστες υπάρχουν στα εμβληματικά Sushi station της Ιαπωνίας και η εξήγηση είναι απλή:¨Ένα σκουμπρί ημέρας, δίνει πάντα καλύτερο καρπάτσιο από μια συναγρίδα 4 ημερών.¨

Ο μπλε τόνος που σπάει ρεκόρ - Πυξίδα μπλογκ
Ο μπλε τόνος

Στα ψάρια κυριαρχεί ο γαλαζόπτερος φρέσκος τόνος, τον οποίο το Τριζόνι ήταν από τους πρώτους πανελλαδικά που αποθέωσε σε ωμές κοπές, πολλά χρόνια πριν τη μαζική αποδοχή του. Αυτό θα υπάρχει και τώρα, στο μενού του Oval bistronomy, με έμπνευση που οδηγεί ακόμα και σε burger!

Oval Cafe Bar - Πρωινό Brunch Καφές Ποτό Λευκός Πύργος
Το OVAL με θέα τον Λευκό Πύργο

Ο γαστριμαργικός πόθος της νέας ομάδας, είναι να κάνει το καθημερινό φαγητό στη θεσσαλονίκη «λίγο πιο… συναρπαστικό!!»

Προς το παρόν, το μενού θα σερβίρεται με την ασφάλεια του delivery στο σπίτι, και το ενδιαφέρον είναι ότι στο τηλέφωνο της παραγγελίας ο Στέργιος Σούσουρας απαντά ο ίδιος, συζητώντας τις διαφορετικές προτιμήσεις, συζητώντας για τις πρώτες ύλες και συνεχίζοντας την οικεία και φιλική σχέση που ανέπτυξε με τους πελάτες του, χρόνια τώρα, στο Τριζόνι. Μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιστρέψουν, θα τους υποδέχεται στην μεγάλη πλατεία του Οval bistronomy, μπροστά στο Λ. Πύργο

Πρεμιέρα σήμερα 21 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους