Οι μεγάλοι χαμένοι του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού: Εστίαση, καλλιτέχνες και αθλητές σχολιάζουν

14 Νοεμβρίου, 2020
Οι μεγάλοι χαμένοι του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού: Εστίαση, καλλιτέχνες και αθλητές σχολιάζουν

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι γεγονός και εκεί που η ελληνική οικονομία δεν μπορούσε ακόμα να συνέλθει από τις συνέπειες των αυστηρών μέτρων του πρώτου κύματος,  βρέθηκε σε νέο lockdown, αυτή τη φορά ακόμα πιο σκληρό, χωρίς ιδιαίτερο πλάνο, χωρίς πιθανή ημερομηνία επαναφοράς, καθώς πλησιάζουμε πλέον στην καρδιά του χειμώνα. Το αποτέλεσμα είναι ήδη καταστροφικό για σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας, με τον έναν μετά τον άλλο, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους να βρίσκονται με το μαχαίρι στον λαιμό.

Ακόμα πιο δραματική φυσικά είναι η κατάσταση σε Εστίαση, καλλιτέχνες και αθλητισμό, τους τρεις τομείς που εκ των πραγμάτων αποτελούν χώρους συγκέντρωσης κόσμου (και μάλιστα σε κλειστούς χώρους όσον αφορά τη χειμερινή περίοδο) και άρα είναι από αυτούς που είδαν την πιο σκληρή εφαρμογή των μέτρων να βάζουν κυριολεκτικά λουκέτο στα μαγαζιά τους. Όσο όμως κι αν η αναγκαιότητα των μέτρων πρόληψης επιβάλλει το κλείσιμο, είναι απορίας άξιον με τι τρόπο θα καταφέρουν να επιβιώσουν οι χιλιάδες οικογένειες που εργάζονται και ζουν από αυτούς τους κλάδους ή αν τελικά οι συνέπειες του δεύτερου lockdown θα αποδειχθούν πιο καταστροφικές από τον ίδιο τον κορωνοϊό.

Νίκη Κωνσταντίνου: «Δέχομαι τηλεφωνήματα απόγνωσης»

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου βρέθηκε, εκπροσωπώντας την Εστίαση μεταξύ άλλων εμπόρων, καλλιτεχνών και αθλητών, στο ρεπορτάζ της εφημερίδας ΒΡΑΔΥΝΗΣ της Κυριακής και μιλώντας εκ μέρους των 36.500 καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης και μελών του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, σε όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι: «Το 20% αυτών των επιχειρήσεων πιστεύω δεν θα αντέξει». «Από ένα σημείο και μετά, ξεπεράσαμε την υγειονομική κρίση, και πλέον αντιμετωπίζουμε επιπλέον μία μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Δέχομαι ότι υπήρξαν επιχειρηματίες οι οποίοι λειτούργησαν παραβατικά και αντικοινωνικά, κάνοντας ακόμα και corona party. Αυτοί πήραν όλους στο λαιμό τους. Όμως, η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει το λαιμό όλων. Οι επιχειρηματίες καλούνται με κλειστές επιχειρήσεις να πληρώσουν χρέη που δημιουργήθηκαν από τις αρχές του χρόνου. Τα μέτρα στήριξης που έχουν ανακοινωθεί δεν φτάνουν. Για πολλούς είναι ανύπαρκτα. Δέχομαι τηλεφωνήματα απόγνωσης που δεν μπορώ να τα διαχειριστώ».

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους