Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Louis Vuitton | Το νέο εστιατόριο του οίκου στο St. Tropez είναι μία ωδή στην καλοκαιρινή γεύση της Μεσογείου
PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑTOUR NEWSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΕΣΤΙΑΣΗ

Louis Vuitton | Το νέο εστιατόριο του οίκου στο St. Tropez είναι μία ωδή στην καλοκαιρινή γεύση της Μεσογείου

Η Fine Dining γαστρονομία συναντά τον πολυτελή κόσμο της μόδας με φόντο τη γαλλική Ριβιέρα.

Λένε πως όταν η Fine Dining γαστρονομία συναντά το εκλεκτικό σύμπαν της μόδας ένα ξεχωριστό κράμα γεννιέται. Πολύπλευρο, δυναμικό και συνάμα απολαυστικό. Η νέα πρόταση της Louis Vuitton έρχεται να το επιβεβαιώσει. Το ταξιδιωτικό πνεύμα του πολυτελούς οίκου αυτό το καλοκαίρι αποτυπώνεται σε ένα κονσεπτικό εστιατόριο υψηλής γαστριμαργικής δημιουργίας στην καρδιά του St. Tropez.

Louis Vuitton | Το νέο εστιατόριο του οίκου στο St. Tropez είναι μία ωδή στην καλοκαιρινή γεύση της Μεσογείου

Εκεί που ο ήλιος δεν δύει ποτέ, σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θυμίζει περισσότερο θέρετρο, το White 1921, δύο βραβευμένοι σεφ οραματίστηκαν και εν τέλει έπλασαν ένα μενού ωδή στις “γεύσεις” της Μεσογείου. Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, Arnaud Donckele και ο ευφάνταστος Γάλλος Pastry Chef, Maxime Frédéric ενορχηστρώνουν ένα μενού που εξερευνά την ταυτότητα της μεσογειακής κουζίνας παντρεύοντας την με τον γαλήνιο τρόπο ζωής του σήμερα και την quite luxury τάση της εποχής.

Louis Vuitton

Μία ωδή στη “γεύση”  της Μεσογείου

Ο Arnaud – ο οποίος διευθύνει το “La Vogue d’Or” στο Cheval Blanc St-Tropez – και ο Frédéric – επικεφαλής του καφέ και του καταστήματος σοκολάτας της Louis Vuitton για την έκθεση LV Dream – δεν αποτελούν τυχαία επιλογή. Εκτός από συνάδελφοι στο Cheval Blanc Paris, είναι επίσης προσωπικοί φίλοι που έχουν μεγαλώσει και γαλουχηθεί στη Νορμανδία, όπου οι ηλιόλουστες πεδιάδες και η φωτεινότητα του καλοκαιριού έχουν επηρεάσει την απλή και αυθεντική γαστρονομία τους, η οποία ωστόσο είναι τόσο προσεγμένη όσο και η δεξιοτεχνία των δύο σεφ που ανέλαβαν να αναβαθμίσουν το premium εστιατόριο του White 1921.

Louis Vuitton

Κάθε συστατικό είναι αυστηρά επιλεγμένο με τις πρώτες ύλες να διακρίνονται για την ποιότητα τους. Η αγνότητα των υλικών και η αξιοποίηση της με βασικό χαρακτηριστικό την εποχικότητα αποτελούν βασικούς άξονες του κάθε πιάτου με την έμφαση να δίνεται στη λεπτομέρεια και στην αριστοτεχνική απλότητα. Ένα premium γαστρονομικό ταξίδι που ριζώνει στο στο τοπικό terroir και υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Louis Vuitton

Ανοιχτό από τις 3 μετά μεσημβρίας, το εστιατόριο διαθέτει εκλεκτά σνακ, όπως το signature brioche με άνθη πορτοκαλιού επικαλυμμένο με το μονόγραμμα Louis Vuitton, το οποίο αναδεικνύεται ονειρικά με μια κουταλιά σορμπέ. Αυτό, πάντως, που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σας κάλυκες είναι το mix & match πιάτο, ονόματι “Dolce Vita” που συνδυάζει τρεις γεύσεις παγωτού ασυνήθιστα μη γλυκές.

Louis Vuitton

Το δείπνο αποτελεί μία ξεχωριστή εμπειρία. Το μεσογειακό μενού του γαστριμαργικού ντουέτου αναδεικνύει τον πλούτο του terroir της Νορμανδίας, υπό τα συναισθήματα της ζωντάνιας και της ανεμελιάς του καλοκαιριού. Local πρώτες ύλες, όπως μελιτζάνες, αγκινάρες, ντομάτες beefsteak και γαρίδες καραμολέντου της Γένοβας λάμπουν σε καινοτόμα πιάτα, όπως το σούσι από ρύζι Camargue, που σερβίρεται μαζί με ένα σεβίτσε από τσιπούρα, John Dory και άλλα θαλασσινά βιώσιμης προέλευσης από τοπικές οικολογικές φάρμες. Η σύγχρονη Sea-To-Table τεχνική στην πιο premium εκδοχή της. Οι πιο κλασικές προτάσεις, όπως τα ζυμαρικά zitone, που είναι γεμιστά με τρούφα, κλέβουν επίσης τις εντυπώσεις, όσο ιδιαίτερα πιάτα όπως τα αρνίσια παϊδάκια με μαροκινά καρυκεύματα σαγηνεύουν τις αισθήσεις. Από τις γλυκές επιλογές, ξεχωρίζει η πρόταση με Grand Cru σοκολάτα και σορμπέ βατόμουρο, αλλά και η δροσιστική τάρτα Tropézienne, η οποία ξεχωρίζει για το παγωμένο άνθος πορτοκαλιού, το οποίο ολοκληρώνει την γεύση στον ουρανίσκο.

Louis Vuitton

Στο πνεύμα της γαλλικής Ριβιέρας

Εκεί που η haute couture δημιουργική μαγειρική τελειώνει, ξεκινά το καλοκαίρι της γαλλικής ριβιέρας. Πέτρα, ξύλο, κεραμικές δημιουργίες συναντώνται στον εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, το οποίο συμβαδίζει αρμονικά με τη νέα καλοκαιρινή συλλογή του οίκου “LV By The Pool”, εκεί που τα resortwear outfits αποκτούν χαρακτήρα και έχουν την υπογραφή του Louis Vuitton. Τα χρώματα του οίκου είναι διάχυτα στον δροσερό χώρο που οι ακτίνες του ηλίου φωτίζουν απαλά.

Louis Vuitton

Όσον αφορά το art de la table, αυτό κινείται σε boho chic μονοπάτια με τα πορσελάνινα πιάτα να έχουν σε κάθε τραπέζι το ίδιο χρώμα και το elegant μοτίβο του οίκου, τα ποτήρια να είναι κρυστάλλινα διαφανή και τα κυλινδρικά σουπλά να ασπάζονται natural τόνους. Ένα αφιέρωμα στον #slowliving τρόπο ζωής μακριά από την πεζή καθημερινότητα και κοντά στο όνειρο.

harpersbazaar.gr

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΕΣΤΙΑΣΗΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΣΚΕΔΙ: 20 Χρόνια Αφιερωμένα στην Εστίαση και Διασκέδαση

Πριν από δύο δεκαετίες, μια φλογερή ιδέα άνθισε στο ρεύμα της εποχής....

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Το νόημα της Μεγάλης εβδομάδας

Ένα ταξίδι στον εορταστικό πυρήνα της Ελλάδας σε αλλοτινές εποχές. Κάθε Πάσχα...

ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η Πρωτοβουλία του ΠΑΣΚΕΔΙ για επέκταση του επιδόματος ανεργίας

Η κυρία Νίκη Κωνσταντίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων & Καταναλωτών Εστίασης...

ΕΣΤΙΑΣΗ

Παράταση Απόσυρσης ΕΑΦΔΣΣ και ΦΗΜ για Εστιατόρια: Νέα Οδηγία της ΑΑΔΕ

Η πρόσφατη απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με κωδικό Α....