Η λαδένια είναι μια παραδοσιακή συνταγή από το νησί της Κιμώλου και στην ουσία είναι ψωμί με μπόλικο ελαιόλαδο, ντομάτα, ρίγανη και κρεμμύδι. Είναι η ελληνική πίτσα και είναι νηστίσιμη. Κρύβει μέσα της όλη την απλότητα και τη νοστιμιά του κυκλαδίτικου νησιού. Το σίγουρο είναι ότι θα σας εντυπωσιάσει η νοστιμιά της, αν και τόσο απλή! Συνταγή παραδοσιακή που δημιουργήθηκε από τις επιρροές που δέχτηκε η Κίμωλος από τους Ενετούς κατακτητές και βασίστηκε στα λιγοστά προϊόντα που παρήγαγε η Κίμωλος.
Υλικά
5 γρ. ξηρή μαγιά
2 πρέζες ζάχαρη
250 γρ. χλιαρό νερό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. αλάτι
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
5 grams of dry yeast
2 pinches of sugar
250 grams of lukewarm water
2 tbsps of olive oil
500 grams of all purpose flour
10 grams of salt
2 tomatoes
2 onions
oregano
salt
pepper
Homemade
Leave a comment