Κομισιόν: Προσεχώς το ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού – Τίθεται σε ισχύ το καλοκαίρι

Μάρτιος 1, 2021
European Parliament in Strasbourg

Τον Μάρτιο πρόκειται να παρουσιάσει η Κομισιόν το ευσεβές ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το καλοκαίρι και θα αφορά όλες τις χώρες -μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Βρυξέλλες προχωρούν άμεσα στην παρουσίαση τον Μάρτιο, ώστε οι Ευρωπαίοι πολίτες να μπορούν να ταξιδέψουν πιο ελεύθερα, κατά την περίοδο των θερινών διακοπών τους.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την επικείμενη νομοθετική πρόταση σε ομιλία της σήμερα προς γερμανούς συντηρητικούς βουλευτές, ενώ έδωσε μερικές περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενα μηνύματά της στο Twitter.

Το «ψηφιακό πράσινο διαβατήριο» θα περιέχει την απόδειξη ότι ένα πρόσωπο έχει εμβολιασθεί, τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ για όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί και πληροφορίες για την ανάρρωση ανθρώπων που είχαν νοσήσει με Covid-19.

«Ο στόχος είναι να μπορέσουμε σταδιακά να τους επιτρέψουμε να κινούνται με ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το εξωτερικό — για δουλειά ή τουρισμό», έγραψε η φον ντερ Λάιεν σ’ ένα μήνυμα στο Twitter.

 

Η Επιτροπή έχει υπογραμμίσε

ι πως θα επιδιώξει να αποφύγει τις διακρίσεις σε βάρος πολιτών που δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους