Η εστίαση στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Συζητήθηκε η αύξηση των διαθέσιμων τετραγωνικών μέτρων σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς επιπλέον χρέωση.

Μετά τις 18 Μαΐου θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για την εστίαση τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάσης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Η κυβέρνηση θα στηρίξει τους επαγγελματίες στην εστίαση, είτε παραχωρώντας περισσότερα τετραγωνικά εξωτερικά για τραπεζοκαθίσματα, είτε μειώνοντας τα δημοτικά τέλη, δήλωσε ο Θεοδωρικάκος.

Στην πρωινή εκπομπή του MEGA Σαββατοκύριακο βρέθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου για το επίμαχο θέμα της επαναλειτουργίας της Εστίασης μετά την περίοδο της καραντίνας.

Η σταδιακή άρση των μέτρων ανακοινώθηκε με τη σημερινή εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη, ρίχνοντας τη χαριστική βολή στον κλάδο της Εστίασης.

Tα επτά στάδια της χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων παρουσίασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Όπως είπε, τα τρία πρώτα είναι στις 4, 11 και 18 Μαΐου.

Ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη – Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα της Εστίασης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΚΚΕΔΙ για να μπορέσουν οι Επαγγελματίες του Κλάδου μας να ξανανοίξουν τα καταστήματά τους με όσο το δυνατόν ελπιδοφόρες προοπτικές.

Μια απλή διαδικασία με λίγα «κλικ» που οδηγεί στην απαλλαγή από δημοτικά τέλη για όσους επαγγελματίες και επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω κορωνοϊού, οργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Πόσο επικίνδυνο είναι το φαγητό από ντελίβερι; Πώς να παραγγείλετε με ασφάλεια και πώς να ανοίγουμε σωστά ένα πακέτο delivery εν μέσω πανδημίας.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, κα Νίκη Κωνσταντίνου δίνει το δικό της στίγμα για τις ημέρες του Πάσχα, ερμηνεύοντας τη σημερινή κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί με την καραντίνα λόγω του κορωνοϊού.

Η Μύτιλος ειδικεύεται στο εμπόριο ζωντανών οστρακοειδών και καρκινοειδών για πάνω από 40 χρόνια, προσφέροντας μεταξύ άλλων και έτοιμα Aegean gourmet γεύματα.

Επιστολή ΠΑΣΚΕΔΙ στην Κυβέρνηση: Άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση παράνομων πρακτικών από ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επιστολή ΠΑΣΚΕΔΙ προς FORTHNET: Απαλλαγή πληρωμών επαγγελματικών συνδρομών για όσο διαρκούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Αβέβαιο είναι το μέλλον για τη συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, η λειτουργία των περισσότερων εκ των οποίων συνδέεται με τον τουρισμό.

Εντατικοποίηση των ελέγχων και αυστηροποίηση των μέτρων μέχρι και τις 27 Απριλίου, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία τις ημέρες του Πάσχα.

Την επίσημη πρότασή του για μια σειρά από ζωτικής σημασίας τροποποιήσεις κατέθεσε το ΠΑΣΚΕΔΙ προς τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τα αρμόδια υπουργεία.

Τράπεζα Πειραιώς: η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι πελάτες της, προκειμένου να αναστείλουν τις προθεσμίες λήξης εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων.

Το μήνυμα της προέδρου του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκης Κωνσταντίνου για την επόμενη μέρα που περιμένει τον κλάδο της Εστίασης μετά το σαρωτικό κύμα του κορωνοϊού και των αναγκαστικών μέτρων.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter