«Έφυγε» σε ηλικία 100 ετών ο κύριος «Rio Mare»

13 Μαρτίου, 2019
«Έφυγε» σε ηλικία 100 ετών ο κύριος «Rio Mare»
Ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ ήταν Εβραίος της Θεσσαλονίκης, με τη ζωή του να περνά μεγάλες περιπέτειες ειδικά στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε

 «Έφυγε» σε ηλικία 100 ετών ο κύριος «Rio Mare»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 100 ετών άφησε ένας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Ιταλίας και εκείνος που έκανε γνωστές σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο μάρκες προϊόντων όπως ο τόνος Rio Mare, το απορρυπαντικό Omino Bianco κ.ά., ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ.

Ο Τζόζεφ Τζο Νίσιμ ήταν Εβραίος της Θεσσαλονίκης, με τη ζωή του να περνά μεγάλες περιπέτειες ειδικά στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Από τη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε, ξέφυγε από τις ναζιστικές διώξεις των Εβραίων στην Ελλάδα μπαίνοντας στον βρετανικό στρατό, όπου έλαβε μέρος σε πολλές μάχες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι να καταλήξει στο μέτωπο της Ιταλίας.

Η ζωή μετά τον πόλεμο

Μετά τον πόλεμο επέλεξε να παραμείνει στην Ιταλία ιδρύοντας τότε μία εταιρεία εισαγωγών-εξαγωγών, που σήμερα αποτελεί τον μεγάλο όμιλο Bolton. Ο Νίσιμ θεωρείται ως ο πρωτοπόρος του «μάρκετινγκ» ειδικά στην αγορά μάρκες τροφίμων, με τις εταιρίες του να ανήκουν στους σημερινούς «κολοσσούς» του κλάδου.

Η εταιρεία του Νίσιμ έχει βάση το Μιλάνο, από όπου παράγει και διανέμει περίπου 50 διαφορετικά προϊόντα με παρουσία σε 139 χώρες, διαθέτοντας συνολικά 45 γραφεία και 12 δικές της εγκαταστάσεις σε όλη την Ευρώπη. Στη γκάμα της περιλαμβάνονται όχι μόνον διατροφικά προϊόντα, αλλά και καλλυντικά και άλλα προϊόντα ομορφιάς, απορρυπαντικά, έως και κόλλες. Η εταιρεία του έχει ένα ευρύ δίκτυο διανομής σε σουπερμάρκετ, φαρμακεία και εμπορικά κέντρα.

Ο Νίσιμ διέμενε στο Μιλάνο και κατείχε σημαντική θέση στην εβραϊκή κοινότητα της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας, ενώ στήριζε ενεργά τις τέχνες, χρηματοδοτώντας το θέατρο Franco Parenti και το Μνημείο της Σοά.

Ο γιος του Γκαμπριέλε είναι επικεφαλής του δικτύου των μνημείων «Κήποι των Δικαίων» ενάντια στις γενοκτονίες.

Με πληροφορίες από voria.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους