Δώρο Πάσχα: Πώς θα δοθεί σε όσους είναι σε αναστολή

10 Απριλίου, 2021
dwro paxa

Να σημειωθεί ότι αναλογία δώρου Πάσχα από το Δημόσιο καταβάλλεται στην περίπτωση κατά την οποία η σύμβαση εργασίας των εργαζομένων έχει τεθεί ή θα τεθεί σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου έως την 30ή Απριλίου του τρέχοντος έτους. Το ποσό υπολογίζεται επί της ειδικής αποζημίωσης των 534 ευρώ, ενώ και οι ασφαλιστικές εισφορές που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα αναστολής της σύμβασης εργασίας καταβάλλονται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι πάνω από 500.000 εργαζόμενοι θα λάβουν για δώρο Πάσχα ένα ποσό από τον εργοδότη μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη, για το διάστημα που εργάστηκαν, και ένα ποσό από το κράτος μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, για το διάστημα που μπήκαν σε αναστολή. Μάλιστα εκτιμάται ότι το δώρο θα είναι σημαντικά μειωμένο για όσους λαμβάνουν μισθούς υψηλότερους από τα 534 ευρώ. Οσο περισσότερες είναι οι ημέρες αναστολής τόσο μεγαλύτερη θα είναι η μείωση του δώρου.

Στον αντίποδα, εάν ο μισθός κάποιου κυμαίνεται κοντά στα 534 ευρώ, τότε οι απώλειες θα είναι πολύ μικρές.

Στο μεταξύ, έως και τη Δευτέρα 12/4/2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Από τις 13/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων μην έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021.

Επιπλέον, με τη δημοσίευση της ΚΥΑ που αφορά την εφαρμογή των νέων έκτακτων μέτρων που ισχύουν από τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, αναπροσαρμόζονται τα παραρτήματα με τους ΚΑΔ (κυρίως για το λιανεμπόριο).

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους