Αυτόνομα ταξί παρήγγειλε το Dubai

Μάι 1, 2021
cruise_autonomus_taxi__1_

Στην παραγγελία 4.000 αυτόνομων οχημάτων της αμερικάνικης εταιρίας Cruise, προχώρησε η κυβέρνηση του Dubai με στόχο τη δημιουργία ενός στόλου αυτόνομων ταξί.

Το Dubai είναι η πρώτη πόλη στον πλανήτη που θα υιοθετήσει ευρέως τη χρήση αυτόνομων οχημάτων δημοσίων μεταφορών. Αυτό προκύπτει μετά την ανακοίνωση της υπογραφής συμφωνίας με την αμερικάνικη Cruise για την παραγγελία 4.000 ρομποτικών αυτόνομων οχημάτων από μέρους της κυβέρνησης του αραβικού εμιράτου.
Η είδηση δημοσιεύτηκε στους Financial Times μετά το tweet του πρίγκιπα Hamdan bin Mohamed σχετικά με την συμφωνία των δύο πλευρών για προμήθεια 4.000 αυτόνομων οχημάτων. Το Dubai φιλοδοξεί έως το 2030 να πραγματοποιεί το 25 τοις εκατό των δημόσιων μεταφορών με αυτόνομα οχήματα. Στο ίδιο πλάνο προβλέπεται η έναρξη και διεύρυνση χρήσης ιπτάμενων ταξί, με την γερμανική Volocopter να διεξάγει ήδη στην περιοχή δοκιμές εξέλιξης του πρωτότυπου ταξί-ελικοπτέρου που έχει σχεδιάσει.

Τα αυτόνομα οχήματα της Cruise θα λειτουργούν σαν ταξί και θα ανήκουν στην ίδια την εταιρία η οποία θα έχει συμβόλαιο αποκλειστικής χρήσης αυτόνομων οχημάτων δημόσιων μεταφορών στο Dubai μέχρι το 2029. Η Cruise, που είναι θυγατρική της GM έχει εστιάσει στην ανάπτυξη δικτύων αυτόνομων οχημάτων για δημόσια χρήση και ήδη έχει το δικό της στόλο αυτόνομων οχημάτων που λειτουργεί δοκιμαστικά στο San Francisco. Η έναρξη παράδοσης και λειτουργίας των οχημάτων της Cruise στο Dubai δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής από κάποια από τις δύο πλευρές.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους