Ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

16 Νοεμβρίου, 2018
Ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου η Ελλάδα
Μια αρνητική διαπίστωση για τον ελληνικό τουρισμό ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από έρευνες σχετικά με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2018

Ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου η Ελλάδα

Μια αρνητική διαπίστωση για τον ελληνικό τουρισμό ήρθε στο φως της δημοσιότητας ύστερα από έρευνες σχετικά με τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για το 2018: η Ελλάδα είναι μία από αυτές.

Το πόρισμα δημοσίευσε η βρετανική The Sun, η οποία δημοσίευσε στοιχεία από διάφορες έρευνες (World Economic Fund,World Risk Report) που δείχνουν την επικινδυνότητα κάθε χώρας για τους τουρίστες ανάλογα την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος εκεί.

Δυστυχώς για την ελληνική τουριστική «βιομηχανία» και όχι μόνο, ανάμεσα στο Top 10 των χωρών με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα και τον μεγαλύτερο κίνδυνο για να προκληθεί κάποια φυσική καταστροφή βρίσκεται και η Ελλάδα.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί που σε διάφορες χώρες της Ευρώπης ή τον κόσμο βρέθηκαν στη λίστα, ενώ συνεχίζουν (ούτε έπαψαν ποτέ) να απολαμβάνουν την προτίμηση των ταξιδιωτών.

Εκτός από την Ελλάδα, σε αυτή τη λίστα βρίσκονται η Ταϊλάνδη (δημοφιλής προορισμός για μήνα του μέλιτος), η Τουρκία, το Μαρόκο και η Ιορδανία. 

Από κει και πέρα, στην κορυφή για τη χώρα με τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα βρίσκεται η Νότια Αφρική, η οποία είναι λιγότερο ασφαλής χώρα για να την επισκεφτεί κανείς από άποψη εγκληματικότητας. Κατά σειρά ακολουθούν η Τουρκία, η Ταϊλάνδη και το Μεξικό. 

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η θέση (τελευταία δηλαδή) στο top10 με τους λιγότερους ασφαλείς προορισμούς από άποψη εγκληματικότητας.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, στους μη ασφαλείς προορισμούς από άποψη φυσικών καταστροφών η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, με αποτέλεσμα αυτός να είναι όπως δείχνει και η έρευνα ο μεγαλύτερος φόβος όσων δεν επισκέπτονται την χώρα μας (στις πρώτες θέσεις είναι οι Ιαπωνία-Βιετνάμ).

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους