SYMPOSIO: Ψηλά, στον δρόμο προς «τα βουνά», στην άκρη του όμορφου χωριού Πελένδρι, ένα παλιό πετρόκτιστο σπίτι μετατράπηκε από τον Νίκο Βασιλείου σε μια ζεστή ταβέρνα που τιμά τις κυπριακές γεύσεις. Δικά τους ζαρζαβατικά που καλλιεργούν σε κοντινή απόσταση, χειροποίητες ραβιόλες που γεμίζουν με χαλούμι και δυόσμο, σπιτικό χαλούμι βραστό και σπέσιαλ κρεατικά ψημένα με μαεστρία στον ξυλόφουρνο, στη σχάρα ή στη σούβλα. Σπεσιαλιτέ της ταβέρνας, το ονομαστό αρνί «συρτό», αργοψημένο στον δικής του κατασκευής «λάκκο», ένας ακόμα λόγος να «πάρουν τα βουνά» πολλοί πιστοί από τη Λεμεσό. Προσεγμένη ποικιλία ετικετών από τον τοπικό αμπελώνα που φυλάσσονται σε ειδικό συντηρητή.
Leave a comment