Ηεταιρεία ακολούθησε τον νόμο και τα προβλεπόμενα, η δίωξη της ηλικιωμένης γυναίκας είναι αυτεπάγγελτη από την αστυνομία και δικαστήριο θα γίνει κανονικά. Αυτά υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι έκανε παρέμβαση ώστε να λήξει το θέμα της δίωξης της ηλικιωμένης που λόγω μεγάλης ανέχειας έκλεψε τρόφιμα από σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Lidl, αν και όπως ο ίδιος στο τέλος είπε «η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης. Στην πραγματικότητα, αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει».

«Δεν θέλω να ρίξω ευθύνη στην εταιρεία… Η εταιρεία ακολούθησε τον νόμο και τα προβλεπόμενα. Οι υπάλληλοι της εταιρείας κινήθηκαν ακριβώς όπως ορίζει ο νόμος… Είναι προφανές ότι κάθε περίπτωση δεν είναι ίδια, αλλά ο υπάλληλος ή το κατάστημα ίσως δεν έχει την εξουσία για να κάνει αυτή τη διάκριση. Εγώ επικοινώνησα με την εταιρεία, αυτή συμφώνησε ότι πρέπει αυτό το πράγμα να λήξει άμεσα. Λίγο μετά την επικοινωνία μας βγήκε ένα σχετικό δελτίο Τύπου», είπε σε συνέντευξή του στο Open και συνέχισε: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι την ανθρωπιστική πλευρά αυτού του θέματος. Δεν θα θέλαμε κανένας μας να βρεθεί στη θέση αυτής της κυρίας. Υπό την έννοια αυτή, καταλάβαμε ότι είναι μια ειδική περίπτωση αυτή, που θα πρέπει να δείξουμε την ανθρωπιά μας, για να το πω πολύ απλά».

Στη συνέχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό ότι η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο του δικαστηρίου. «Η μήνυση δεν έχει γίνει από την εταιρεία, γίνεται από την Αστυνομία αυτεπάγγελτα και όχι κατ’ έγκληση, εφόσον γίνει καταγγελία. Όταν η Αστυνομία ενημερωθεί πως κάποιος έχει κάνει κλοπή, βάσει του νόμου αυτόματα προχωρά στις διαδικασίες. Πλέον, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι όταν γίνει η δίκη, να πει η εταιρεία “δεν επιθυμώ τη δίωξη”. Αυτό δεν μπορεί να γίνει στη φάση που είμαστε σήμερα, από νομικής πλευράς. Γίνεται κατά την πορεία της διαδικασίας», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ωστόσο να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 377 – Ποινικός Κώδικας – Κλοπές και υπεξαιρέσεις ευτελούς αξίας
1. Αν η κλοπή ή η υπεξαίρεση έχει αντικείμενο πράγμα ευτελούς αξίας, τιμωρείται με χρηματική ποινή ή με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών. Αν όμως η πράξη τελέστηκε από ανάγκη για άμεση χρήση ή ανάλωση του αντικειμένου της κλοπής ή υπεξαίρεσης, το δικαστήριο μπορεί να κρίνει την πράξη ατιμώρητη.
2. Στις περιπτώσεις αυτού του άρθρου η ποινική δίωξη γίνεται μόνο ύστερα από έγκληση.

«Ξέρω ότι έχει κάνει μια παρέμβαση και ο κ. Θεοδωρικάκος, οπότε μπορεί να έχει λήξει και από την πλευρά της Αστυνομίας», είπε ο κ. Γεωργιάδης. Και αμέσως μετά, σαν να μην ειπώθηκαν όλα τα παραπάνω, επανέλαβε ότι «η εταιρεία έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την συνέχιση της δίωξης. Στην πραγματικότητα, αυτή η υπόθεση έχει τελειώσει».

ΠΗΓΗ