Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΣΥΝΤΑΓΕΣ Ομελέτα: η τέλεια κλασσική συνταγή
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ομελέτα: η τέλεια κλασσική συνταγή

Πώς γίνεται η κλασσική ομελέτα τέλεια; Εκτός από αυγά, να βάλουμε γάλα, βούτυρο ή λάδι; Πόση ώρα να την ψήσουμε; Πώς θα γίνει ζουμερή αλλά καλά ψημένη; Πολλές οι ερωτήσεις. Αλλά όλες οι απαντήσεις για την τέλεια ομελέτα σε αυτή τη συνταγή.

5′ προετοιμασία
5′ τηγάνισμα
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα.
  2. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ. λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών και σιγοψήνουμε σε χαμηλή φωτιά (δεν θέλουμε να πάρει η ομελέτα χρώμα από κάτω) για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει το αυγό. Με μία σπάτουλα φροντίζουμε ώστε η ομελέτα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του τηγανιού.
  4. Διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, προσεκτικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα στο τηγάνι για 1 λεπτό να ψηθεί και εσωτερικά αλλά να παραμείνει ζουμερή και αφράτη.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...