Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΣΟΥΠΕΣ Σούπα Borscht
ΣΟΥΠΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σούπα Borscht

Συστατικά

  • 2 κρεμμύδια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 πράσο
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 καρότο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 400 γρ. πατάτες
  • 3 κ.σ. μηλόξιδο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 κύβους κότας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 1/2 λίτρα νερό
  • 600 γρ. παντζάρια Μπάρμπα Στάθης , κατεψυγμένα
  • 400 γρ. λάχανο, κόκκινο

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρά κομμάτια.
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα κρεμμύδια.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσο, τα σέλερι, το καρότο, το σκόρδο, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Σοτάρουμε 5-10 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
  • Προσθέτουμε το μηλόξιδο, τη ζάχαρη, τους κύβους, το φύλλο δάφνης και το νερό.
  • Βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τα παντζάρια.
  • Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βράζουμε για 5 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι, το γιαούρτι, ελαιόλαδο και πιπέρι.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣΨΑΡΙ-ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Καλαμάρια γεμιστά

  Καλαμάρια γεμιστά που λιώνουν στο στόμα. Απολαύστε Καλαμάρια γεμιστά με τους...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΠΙΤΕΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σουφλέ με σπανάκι

Ιδανικό για μεσημεριανό ή ελαφρύ δείπνο. Γοητεύστε τους καλεσμένους σας με μια...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κιουνεφέ

Βελούδινη Αγκαλιά, η συνταγή Κιουνεφέ που θα λατρέψετε. Η Αποθέωση του Τυριού...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...