Κρεατόσουπα με λαχανικά
18 Δεκεμβρίου, 2020
Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 κλ. δεντρολίβανο
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 1/2 λίτρο νερό
- 1 κιλό ανάμικτα λαχανικά για σούπα Μπάρμπα Στάθης
- 1/2 ματσάκι σέλινο, μόνο τα φύλλα
Για το σερβίρισμα
- φέτες λεμόνι
- 1 κ.σ. σέλινο, μόνο τα φύλλα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει.
- Κόβουμε το ποντίκι σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας και φροντίζουμε να καλυφθεί με το αλεύρι όλη η επιφάνεια του κρέατος.
- Βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μεταφέρουμε τα κομμάτια από το κρέας. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Προσθέτουμε τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης, το δεντρολίβανο και τις φλούδες λεμονιού.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
- Μόλις εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε το νερό, καλύπτουμε με το καπάκι και βράζουμε για 1 ½ ώρα.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα λαχανικά και το σέλινο. Καλύπτουμε ξανά με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 20-30 λεπτά.
- Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού, σέλινο, ελαιόλαδο και πιπέρι.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και λίγο ρύζι την ώρα που προσθέτουμε τα λαχανικά.