Πέμπτη , 2 Μάιος 2024

Το παράδειγμα δημότισσας που προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη για τους μεταφερόμενους κάδους απορριμμάτων

Πολίτες μετέφεραν αυθαίρετα τους κάδους μπροστά στο σπίτι της, δυσκολία ελέγχου της αυθαίρετης µετακίνησης κάδων παραδέχεται η αρμόδια υπηρεσία Καθαριότητας

Δήμητρα Συμεωνίδου

Το παράδειγμα δημότισσας που προσέφυγε στον Συνήγορο του Πολίτη για τους μεταφερόμενους κάδους απορριμμάτων, αναδεικνύει μία κακή συμπεριφορά που συναντάται και στην Κομοτηνή. Αυτή της αυθαίρετης μεταφοράς κάδων απορριμμάτων από πολίτες που δεν τους θέλουν μπροστά ή κοντά στα σπίτια ή στα καταστήματά τους. Δυσκολία ελέγχου της αυθαίρετης µμετακίνησης κάδων παραδέχεται η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, στην υπόθεση της δημότισσας Παγγαίου κάτι που αφορά εν πολλοίς και την Κομοτηνή.

Το πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από την οδό Αγίου Γεωργίου στην Κομοτηνή. Όπως ανέδειξε ο “Χ” σε δημοσίευμά του κυνηγητό παίζουν επαγγελματίες και περίοικοι της οδού Αγίου Γεωργίου με τους κάδους. Κάθε μέρα και σε διαφορετικό σημείο βρίσκουν οι άνθρωποι της περιοχής τους κάδους, καθώς φαίνεται κανείς να μην τους θέλει …μπροστά του. Βεβαίως, σε αυτό το κυνηγητό, την πατούν καθημερινά επαγγελματίες, εργαζόμενοι και κάτοικοι, οι οποίοι δεν γνωρίζουν που βρίσκεται ο πλησιέστερος κάδος. Ζητούν το αυτονόητο, η υπεύθυνη Υπηρεσία Καθαριότητας να υποδείξει μία μόνιμη θέση και όλοι να πειθαρχήσουν στην υπόδειξη κι όχι να μετακινούν τους κάδους κατά το δοκούν, τη βολή ή την αισθητική.

Η καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη
Μία δημότης του Δήμου Παγγαίου, προσέφυγε το 2018 στον Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τη διαµεσολάβηση της Αρχής για αίτηµα που απηύθυνε στην Υπηρεσία Καθαριότητας του ∆ήµου Παγγαίου, διαµαρτυρόµενη για θέµατα υγιεινής από αυθαίρετη χωροθέτηση-µεταφορά κάδων απορριµµάτων έµπροσθεν της οικίας της. Ο Συνήγορος του Πολίτη σε συνέχεια εγγράφου του, ενηµερώθηκε από τη ∆ιεύθυνση Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου ∆ήµου Παγγαίου ότι κατόπιν ενηµέρωσης και λαµβάνοντας υπόψη το αίτηµα, έγινε αλλαγή χωροθέτησης των εν λόγω κάδων απορριµµάτων αναφέροντας ότι, όπως προκύπτει, αυτοί µετακινήθηκαν από κάποια άτοµα και πάλι στην προηγούµενη θέση, επισημαίνοντας τη δυσκολία ελέγχου της αυθαίρετης µετακίνησης κάδων. Το έγγραφο αναφέρει, επίσης, ότι οι κάδοι απορριµµάτων θα τοποθετηθούν σε σηµείο που δε θα προκαλεί ενόχληση στην περιοχή.

Σε συνέχεια και των παραπάνω, η Αρχή ενηµερώθηκε από την αναφερόµενη ότι οι κάδοι µετακινήθηκαν σε ένα απερίφρακτο οικόπεδο και δεν είναι πλέον έµπροσθεν οικίας της. Με αφορμή το αίτημα ο Συνήγορος του Πολίτη επισηµαίνει την αναγκαιότητα εκπόνησης κατάλληλων µελετών από τους ∆ήµους, οι οποίες θα προβλέπουν χωροθέτηση των κάδων απορριµµάτων σε θέσεις που να µη δηµιουργούνται προβλήµατα υγιεινής και υποβάθµιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα παρέχουν βέλτιστες λύσεις για την αποκοµιδή των απορριµµάτων.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διασύνδεση POS – Ταμειακών Συστημάτων

Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν οι επιχειρήσεις για τη...

ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τελευταία νέα για τα POS

Κοινή Ανακοίνωση Τύπου – Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ΑΑΔΕ Στις...

TOUR NEWSΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΕΙΔΗΣΕΙΣΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Α.Μ.Ε.Α.ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κοντά στα Α.Μ.Ε.Α.

Τα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) έχουν σημαντική συμβολή στην κοινωνία μας...

TOUR NEWSΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΕΙΔΗΣΕΙΣΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο δεκάλογος της Νίκης στην τουριστική περίοδο

Με την έναρξη μιας νέας τουριστικής περιόδου, ο δεκάλογος της εστίασης αποκτά...