Δευτέρα , 20 Μάιος 2024
Home ΕΣΤΙΑΣΗ Το Ελληνικό δαιμόνιο ομογενή εστιάτορα σε εποχή covid-19. Πάρτε ιδέες.
ΕΣΤΙΑΣΗΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Ελληνικό δαιμόνιο ομογενή εστιάτορα σε εποχή covid-19. Πάρτε ιδέες.

ΡΙΤΖΓΟΥΝΤ. ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Έναν πρωτότυπο τρόπο για να μην κρυώνουν οι πελάτες του σκέφτηκε ο ομογενής ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Its Greek to Me», που βρίσκεται στο Ρίτζγουντ της Νέας Ιερσέης.

Καθώς ο χειμώνας έχει μπει για τα καλά και ο κόσμος πλέον δύσκολα κάθεται για φαγητό έξω, ο Παύλος Βαγιάνος έκανε πράξη την ιδέα του και κατασκεύασε οκτώ σπιτάκια-θερμοκήπια έξω από το εστιατόριό του. Μια επένδυση που του κόστισε αρκετά χρήματα αφού εκτός από την ασφάλεια για την οποία έπρεπε να μεριμνήσει, χρειάστηκε να τα προσαρμόσει με τον κατάλληλο φωτισμό και με θέρμανση.

Ο κ. Βαγιάνος μίλησε στον «Ε.Κ» για την πρωτότυπη αυτή κίνησή του, η οποία και του βγήκε σε καλό αφού καθημερινά οι πελάτες του επισκέπτονται το ελληνικό στέκι, παρά το μεγάλο κόστος.

«Το καλοκαίρι πήγαμε πολύ καλά με τα τραπέζια έξω. Από τότε σκεφτόμουν πως κάτι έπρεπε να κάνω γιατί γνώριζα ότι με το κρύο κανένας πελάτης δεν θα έρθει για φαγητό.

Ο ιδιοκτήτης του ελληνικού εστιατορίου Its Greek to me στο Ρίτζγουντ της Νέας Ιερσέης τοποθέτησε έξω από το μαγαζί του 8 σπιτάκια-θερμοκήπια για να παραμένουν ζεστοί οι πελάτες του παρά το κρύο. Φωτογραφία: Παραχώρηση του Παύλου Βαγιάνου στον «Ε.Κ».

Ετσι σκέφτηκα να φτιάξω τα θερμοκήπια. Χρειάστηκε να πάρω ειδική άδεια από την Πολιτεία. Πήρε 4 μήνες για να το κάνω όμως άξιζε τον κόπο καθώς ο κόσμος νιώθει ασφάλεια να μπει εκεί, να καθίσει και να απολαύσει το φαγητό του. Τα χτίσαμε με μέταλλο και πλαστικό και το κάθε ένα χωράει τέσσερα άτομα. Σε κάθε κατασκευή (6 πόδια επί 6 πόδια) υπάρχει μηχανισμός για την ανακύκλωση του αέρα, υπάρχει θέρμανση στην οροφή και ειδικά βαρίδια στη βάση ώστε να αντέχουν στον αέρα. Το κάθε σπιτάκι στοίχισε πάνω από 1000 δολάρια», μας είπε ο κ. Βαγιάνος.

Ο ίδιος τονίζει πως τα περισσότερα καταστήματα στην περιοχή παραμένουν κλειστά. «Ο κόσμος δεν έχει πουθενά να πάει. Φοβάται να μπει μέσα σε ένα εστιατόριο όπου θα χρειαστεί να βγάλει τη μάσκα για να φάει καθώς όλοι θα αναπνέουν τον ίδιο αέρα».

Η ελληνική επιχείρηση άνοιξε πριν από 25 χρόνια και πλέον μετράει έξι υποκαταστήματα στη Νέα Ιερσέη.

ΠΗΓΗ

Leave a comment

Kατηγορίες