Πως να φτιάξετε τον «καφέ της καραντίνας» dalgona που έχει καταλάβει τα social media;
Τον δοκιμάσαμε και εμείς. Εάν σας αρέσει ο φραπές με γάλα, τότε θα τον λατρέψετε! Εάν πάλι είστε του καφέ χωρίς γάλα, μπορεί να μην είναι για εσάς. Θυμίζει κάτι μεταξύ λάτε και φραπέ. Ωστόσο, είναι πολύ νόστιμος και φυσικά πολύ instagrammable.
Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τον κορεάτικο καφέ dalgona;
- 2 κουταλιές του γλυκού στιγμιαίος καφές (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και στιγμιαίο καφέ με γεύση όπως καραμέλα)
- 2 κουταλιές ζάχαρη (εάν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λιγότερη)
- 2 κουταλιές ζεστό νερό
- ½ ποτήρι παγωμένο γάλα της επιλογής σας (μπορεί να είναι φρέσκο, εβαπορέ μέχρι και φυτικό – προτιμήστε άγλυκο γάλα)
- μερικά παγάκια
Εκτέλεση Συνταγής
- Ρίξτε τον καφέ, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό σε ένα δοχείο.
- Χτυπήστε καλά με μίξερ χειρός ή κουτάλι σε γρήγορο ρυθμό και συνεχίστε να ανακατεύετε αρκετά μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμος αφρός.
- Ρίξτε το παγωμένο γάλα σε ένα ποτήρι και προσθέστε τα παγάκια.
- Προσθέστε το μείγμα καφέ από πάνω.
- Αν ο καφές στέκεται και δεν βυθίζεται στο γάλα, τότε έχετε φτιάξει τον τέλειο καφέ dalgona!
- Πίνεται με καλαμάκι. Εάν χρησιμοποιείτε τα συμβατικά καλαμάκια, πιθανόν να χρειαστεί να τα κόψετε στην μέση για να μην εξέχουν πολύ.
- Καλή Απόλαυση!
Πως ξεκίνησε η φρενίτιδα του καφέ dalgona – του καφέ της καραντίνας;
Η μόδα του dalgona coffee ξεκίνησε όταν ένας διάσημος Νοτιοκορεάτης ηθοποιός τον ήπιε σε ένα εστιατόριο στο Μακάου. Ο δημοφιλής ηθοποιός ενθουσιάστηκε και έδειξε πώς φτιάχνεται σε μια εκπομπή. Όπως ήταν αναμενόμενο, το κορεάτικο YouTube γέμισε με συνταγές και η μανία εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο. Σε σημείο ώστε μέσα ενημέρωσης όπως το BBC να ασχολούνται με αυτό τον «καφέ της καραντίνας».
Σε περίπτωση που κάτι δεν έγινε κατανοητό δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει αναλυτικά την διαδικασία
* Στο βίντεο χρησιμοποιούν μίξερ ζαχαροπλαστικής. Εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό που φτιάχνουμε τον φραπέ.
Leave a comment