Συστατικά
- 700 γρ. πατάτες
- 2 κρεμμύδια
- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 αστεροειδείς γλυκάνισους
- 50 γρ. κρασί λευκό
- 1 λίτρο νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κιλό λαβράκι
- 2 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- σέλινο
- ψωμί
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια. Βάζουμε όλα τα λαχανικά στη χύτρα ταχύτητας.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το μπούκοβο, τις δάφνες, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το κρασί, το νερό, αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Απλώνουμε στα ψάρια 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο μέσα στην κοιλιά τους.
- Τοποθετούμε μέσα στη χύτρα ταχύτητας το τρίποδο με το καλάθι και βάζουμε μέσα τα ψάρια.
- Κλείνουμε το καπάκι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
- Γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις η βαλβίδα φτάσει στο πράσινο χρώμα τότε σιγοβράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και μόλις φύγει όλος ο ατμός ανοίγουμε ο καπάκι.
- Αφαιρούμε τα ψάρια και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα.
- Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, πιπέρι, σέλινο και ψωμί.
Leave a comment