Παρασκευή , 17 Μάιος 2024
Home PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ομελέτα: Ποια είναι η πιο δύσκολη στον κόσμο
PREMIUM ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΕΣΤΙΑΣΗΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑΝΕΑΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ

Ομελέτα: Ποια είναι η πιο δύσκολη στον κόσμο

Γνωρίστε την Ιαπωνική Omurice.

     Στο Kyoto της Ιαπωνίας, υπάρχει το Kichikichi, ένα δημοφιλές εστιατόριο που παρασκεύαζει Omurice (オムライス), ή αλλιώς, την δυσκολότερη σε παρασκευή, ομελέτα στον κόσμο. Τόσο η συνταγή όσο και ο σεφ Motokichi Yukimura, λαμβάνουν ιδιαίτερη δημοφιλία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τα βίντεο τους να διαθέτουν εκατομμύρια προβολές, ενώ όσοι σπεύδουν να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία, αντιμετωπίζουν περιορισμένη διαθεσιμότητα.

Υπάρχουν πολλά υβριδικά τρόφιμα στην Ιαπωνία και η σημερινή συνταγή Omurice ή ιαπωνική ομελέτα ρύζι, είναι μια αγαπημένη υβριδική εφεύρεση που οι άνθρωποι θεωρούν το αγαπημένο πιάτο της παιδικής ηλικίας όλων στην Ιαπωνία, όπως αναφέρει το JustOneCookbook. Πρόκειται για μια comfort ιαπωνική συνταγή, που αποτελείται από τηγανιτό ρύζι, κέτσαπ και μια αφράτη στρώση ομελέτας που παρασκευάζεται και σερβίρεται με ένα μοναδικό τρόπο. Η συνταγή υπάρχει σε διάφορες παραλλαγές, όπου προστίθεται ενίοτε κάποιο κρέας στο ρύζι καθώς και σος σόγιας.

Η λέξη Omurice αποτελείται ουσιαστικά από τις λέξεις Omu-raisu, δηλαδή ομελέτα με ρύζι. Όσον αφορά την προέλευση, μια ιστορία λέει ότι ξεκίνησε γύρω στις αρχές του 20ου αιώνα σε ένα εστιατόριο δυτικού τύπου στην περιοχή Ginza του Tokyo που ονομάζεται Renga-tei, εμπνευσμένο από το chakin-zushi. Μια άλλη ιστορία λέει ότι το πιάτο προήλθε το 1925 σε ένα άλλο εστιατόριο δυτικού τύπου, το Hokkyokusei στο Minami της Osaka, όταν ένας μάγειρας αποφάσισε να κάνει μια παραλλαγή στην παραγγελία ενός τακτικού πελάτη για μια ομελέτα με ρύζι.

Τα τελευταία χρόνια σεφ Motoyoshi Yukimura του εστιατορίου Kichi-kichi στο Kyoto της Ιαπωνίας έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την εκπληκτική εκδοχή του «omurice» και στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Chef να μαγειρεύει και να σερβίρει το δημοφιλές πιάτο.

Αν θέλετε κι εσείς να δημιουργήσετε μια ιαπωνική ομελέτα τέτοιου τύπου, θα χρειαστείτε μόνο 20 λεπτά, αυγά, ρύζι και ότι άλλο διαθέτετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα λαχανικά και μια πρωτεΐνη της αρεσκείας σας (κοτόπουλο, ζαμπόν, μπέικον ή τόφου).

Η συνταγή του JustOneCookbook είναι η εξής:

Για το τηγανητό ρύζι με κέτσαπ

  • ½ κρεμμύδι
  • 1 μπούτι κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά (αποψυγμένα)
  • λίγο αλάτι
  • λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ (συν περισσότερη για το γαρνίρισμα)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας

Για την ομελέτα

  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 6 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί τσένταρ (ή οποιοδήποτε άλλο είδος)

cibum.gr Συνεργάτης ΠΑΣΚΕΔΙ

Leave a comment

Kατηγορίες