Νέες συλλήψεις υπευθύνων καταστημάτων εστίασης σε Λάρισα & Τρίκαλα

6 Σεπτεμβρίου, 2021
ΛΑΡ2

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, την τήρηση των μέτρων κοινής ησυχίας, καθώς και για τη διαπίστωση λοιπών παραβάσεων.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα:

  • πραγματοποιήθηκαν συνολικά –010– έλεγχοι, από τους οποίους -103- σε καταστήματα,
  • βεβαιώθηκαν –10– παραβάσεις για μη χρήση μάσκας,
  • συνελήφθησαν -5- άτομα.

Ειδικότερα, οι συλλήψεις έλαβαν χώρα στη Λάρισα και στα Τρίκαλα και έχουν ως εξής:

  • Στη Λάρισα, συνελήφθη το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως ιδιοκτήτης, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχει θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με αναπαραγόμενη μουσική πέραν του επιτρεπόμενου ορίου.
  • Στη Λάρισα, συνελήφθη  τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι κατελήφθη να λειτουργεί, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να εξυπηρετεί, πέραν των καθήμενων πελατών, άλλους -5- όρθιους πελάτες, παραβιάζοντας τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα είχε θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με αναπαραγόμενη μουσική, σε χρόνο πέραν του ωραρίου λειτουργίας. Επιπλέον, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο -2.000- ευρώ, ενώ η λειτουργία του καταστήματος αναστάλθηκε για -7- ημέρες.
  • Στα Τρίκαλα, συνελήφθησαν  τις μεταμεσονύχτιες ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων, τρεις ημεδαποί άνδρες, διότι κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως προσωρινά υπεύθυνοι, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχουν θέσει σε λειτουργία στερεοφωνικό συγκρότημα με ενισχυτή και ηχεία, παραβιάζοντας τις προϋποθέσεις της κατεχόμενης άδειας παράτασης ωραρίου μουσικής, ενώ παράλληλα διατάρασσαν την κοινή ησυχία των περιοίκων. 

Επιπλέον:

  • στα Τρίκαλα, επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των -300- ευρώ σε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη ανάρτηση πινακίδας με το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο πελατών.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους