Συστατικά
- 450 γρ. ταχίνι, ή φιστικοβούτυρο
- 200 γρ. μέλι
- 200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert, σε κομμάτια
- 150 γρ. ξηρούς καρπούς
- 150 γρ. δημητριακά ολικής
- 200 γρ. βρόμη
- 80 γρ. cranberries
Μέθοδος Εκτέλεσης
Δείτε τη συνταγή στη νοηματική εδώ!
- Ζεσταίνουμε το μέλι στον φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
- Ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσέχουμε να μην το ανακατέψουμε πολύ για να μη σφίξει πολύ το μείγμα.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ με μεμβράνη από πάνω, στα μικροκύματα στα 800 watt για 2 λεπτά ή σε μπεν μαρί.
- Ανακατεύουμε τη σοκολάτα στο μείγμα ταχινιού-μελιού.
- Τέλος, προσθέτουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς και τα cranberries και ανακατεύουμε καλά με μία μαρίζ. Ρίχνουμε και τα δημητριακά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το χέρι.
- Βάζουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης πάνω σε ένα ταψί 20×30 εκ. Απλώνουμε το μείγμα από πάνω, ρίχνουμε λίγα ακόμα δημητριακά από πάνω, καλύπτουμε με τη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει περίπου 3-4 ώρες.
- Για να σερβίρουμε, κόβουμε σε 20 ισομερείς μπάρες πάχους 5 εκ.
Tip
Μπορούμε να βάλουμε και λευκή κουβερτούρα ή κουβερτούρα γάλακτος.
Leave a comment