Λέσχες Καπνιστών: Ποιες είναι νόμιμες – Πότε κινδυνεύετε με πρόστιμο

Ιαν 20, 2020
Λέσχες Καπνιστών: Ποιες είναι νόμιμες - Πότε κινδυνεύετε με πρόστιμο
Διευκρινίσεις για πρόστιμα σε Λέσχες Καπνιστών προκειμένου να ξεκαθαρίσει εντελώς οποιαδήποτε παρανόηση - ΜΟΝΟ το νομικό πλαίσιο ΠΑΣΚΕΔΙ ορίζει σωστά το τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Με αφορμή τα πρόσφατα πρόστιμα που ανακοινώθηκαν σε βάρος καταστημάτων που δήλωναν ότι λειτουργούσαν ως Λέσχες Καπνιστών, αποφασίσαμε να προβούμε σε ορισμένες διευκρινίσεις προκειμένου να ξεκαθαρίσει εντελώς οποιαδήποτε παρανόηση.

 

Πράγματι το ΠΑΣΚΕΔΙ ήταν ο φορέας που σύστησε τις Λέσχες Καπνιστών ως μια εναλλακτική λύση για τους επιχειρηματίες του κλάδου ήδη από το 2014. Το νέο πλαίσιο εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, επανέφερε στο προσκήνιο αυτή την πρόταση, προσφέροντας μία λύση, η οποία όμως ισχύει ΜΟΝΟ κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις και προδιαγραφές – που συμφωνούν με τις απαιτήσεις και το πλαίσιο που ορίζει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

 

Αυτό αποτελεί και τη διαφορά μεταξύ, γενικά των Λεσχών και των Λεσχών που δημιουργεί το ΠΑΣΚΕΔΙ: υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας μιας λέσχης, αυτό που προτείνει το ΠΑΣΚΕΔΙ σύμφωνα με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και μόνο μέσα σε αυτό μπορεί να ιδρυθεί και να λειτουργήσει μια Λέσχη.

 

Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαστε, ως Σωματείο, υπόλογοι για κάθε λέσχη που υπάρχει, παρά μόνο για αυτές που δημιουργούμε εμείς. Ίσα ίσα που, όπως έχουμε τονίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή, προειδοποιούμε για επίδοξους “δημιουργούς” λεσχών, είτε πρόκειται για φορείς, είτε για επιχειρηματίες, να προσέχουν πολύ για να μην βρεθούν προς δυσάρεστης εκπλήξεως.

 

Από κει και πέρα, ως ΠΑΣΚΕΔΙ, δηλώντας υπέρμαχοι του υγιούς ανταγωνισμού και της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είμαστε αντίθετοι με όσους δηλώνουν ότι έχουν “λέσχη” μόνο και μόνο για να επιτρέπουν το κάπνισμα στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διαθέτουν.

 

Συνοψίζοντας: όσοι ενδιαφέρονται για Λέσχη Καπνιζόντων να επικοινωνήσουν με το ΠΑΣΚΕΔΙ έτσι ώστε να πληροφορηθούν με ακρίβεια όλες τις λεπτομέρειες.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους