Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι, ποντίκι
- αλάτι
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. πατάτες
- 2 καρότα
- 2 κρεμμύδια
- 3 στικ σέλερι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 1/2 λίτρα ζωμό, κοτόπουλου
- 1 κ.σ. θυμάρι
- πιπέρι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- μαϊντανό
- 1 λεμόνι
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- ψωμί
- γραβιέρα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στη χύτρα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα όλα τα κομμάτια από το κρέας μας.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα σε μισοφέγγαρα και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας.
- Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια και το σέλερι σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στη χύτρα.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον ζωμό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, θυμάρι, πιπέρι, τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
- Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα και σερβίρουμε με μαϊντανό, ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι, ελαιόλαδο, πιπέρι, φρυγανισμένο ψωμί και γραβιέρα.
Leave a comment