Κυριακή , 5 Μάιος 2024
Home ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΦΕΤ: Ανάκληση σταφίδας με τοξίνες σε υψηλά επίπεδα
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΦΕΤ: Ανάκληση σταφίδας με τοξίνες σε υψηλά επίπεδα

Στην ανάκληση γνωστής σταφίδας προχώρησε η εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος, ενημερώνοντας παράλληλα τον ΕΦΕΤ. Όπως έγινε γνωστό στις συσκευασίες της συγκεκριμένης σταφίδας βρέθηκαν επικίνδυνες τοξίνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, στις συγκεκριμένες σταφίδες έχει εντοπιστεί ωχρατοξίνη Α σε υψηλά επίπεδα.

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την επιχείρηση “ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ” ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ότι σε συνέχεια αυτοελέγχου, έχει προβεί σε ανάκληση σταφίδας λόγω παρουσίας ωχρατοξίνης Α σε συγκέντρωση ανώτερη του νομοθετημένου ορίου.

Το Δελτίο Τύπου της επιχείρησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της:

https://www.ab.gr/el/presskit/press-release-2023

Η ανάκληση αφορά το προϊόν “ΑΒ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΑΦΙΔΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 375ΓΡ” με ημερομηνία λήξης 28/02/2024 και κωδικό παρτίδας L240228.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. παρακολουθεί τη διαδικασία ανάκλησης, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί την συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία κάτωθι), να μην το καταναλώσουν».

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μπισκότα με αλλεργιογόνα ουσία

Καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν ήδη...

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης στα τρόφιμα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΕΦΕΤ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων

Η Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τη Σπατάλη Τροφίμων γιορτάζεται...

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

«Σάντουιτς με δηλητηριασμένο ψωμί» ή όταν η τεχνητή νοημοσύνη δεν τα πάει και τόσο καλά! Άρχισε να προτείνει θανατηφόρες συνταγές σε πελάτες σούπερ μάρκετ

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί ένα σούπερ μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία για τον σχεδιασμό γευμάτων εμφανίστηκε να...

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου “Σουβλάκι κοτόπουλο κτψ με πιπεριά” από τον Ε.Φ.Ε.Τ

Διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ και ειδικότερα...