Παρασκευή , 17 Μάιος 2024
Home ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Die Welt για ελληνικό τουρισμό: Πολλοί πελάτες, λίγοι εργαζόμενοι
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Die Welt για ελληνικό τουρισμό: Πολλοί πελάτες, λίγοι εργαζόμενοι

«Πολύ καλή αναμένεται η ελληνική τουριστική σεζόν φέτος το καλοκαίρι» διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa στην Welt. «Όμως ένα σύννεφο θολώνει τις φωτεινές προοπτικές. Σύμφωνα με τον αρμόδιο τουριστικό σύνδεσμο φέτος δεν μπόρεσαν να καλυφθούν οι περίπου 50.000 θέσεις εργασίας στην αρχή της σεζόν».

Γιατί όμως ο τουριστικός κλάδος δεν είναι ελκυστικός, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν 600.000 άνεργοι;

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα, «τα χρήματα που κερδίζονται το καλοκαίρι είναι αδύνατο να φτάσουν και τον χειμώνα. Το προσωπικό εξυπηρέτησης για παράδειγμα κερδίζει περίπου 1000 ευρώ τον μήνα. Εργάζονται όμως επτά ημέρες την εβδομάδα, έως και δώδεκα ώρες τη μέρα κατά τη διάρκεια της σεζόν».

Σε αυτά προστίθενται τα ακριβά ενοίκια στις τουριστικές περιοχές πχ. σε Σαντορίνη, Μύκονο, Ρόδο, Κρήτη για τους εργαζομένους, «500 ευρώ για ελάχιστα τετραγωνικά μέτρα». Πάντως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρισμού-επισιτισμού Γιώργος Χότζογλου δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον κι όπως λέει: «Αν φέτος είχαμε 50.000 ακάλυπτες θέσεις εργασίας, του χρόνου θα μπορούσαν να γίνουν 150.000».

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

TOUR NEWSΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Και 4 Ελληνικές ανάμεσα στις 25 κορυφαίες παραλίες στην Ευρώπη

Η ανακοίνωση των 25 καλύτερων παραλιών στην Ευρώπη για το 2024 από...

TOUR NEWSΕΙΔΗΣΕΙΣΕΣΤΙΑΣΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η τεχνητή νοημοσύνη και στις παραλίες

Η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης στην παρακολούθηση των αυθαιρεσιών στις παραλίες ανοίγει νέους...

TOUR NEWSΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΕΙΔΗΣΕΙΣΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο δεκάλογος της Νίκης στην τουριστική περίοδο

Με την έναρξη μιας νέας τουριστικής περιόδου, ο δεκάλογος της εστίασης αποκτά...

TOUR NEWSΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΣΚΕΔΙΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΕΣΤΙΑΣΗΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εξελίσσοντας τη γαστρονομία μέσα από σεμινάρια του ΠΑΣΚΕΔΙ

Καινοτόμα σεμινάρια μαγειρικής από το ΠΑΣΚΕΔΙ: Μαθαίνοντας τη γαστρονομία στον ψηφιακό κόσμο...