Λάτρεις του κρασιού ίσως να βρίσκουν λίγο περίεργο αυτό το νέο προϊόν, αλλά έτσι ήταν και με τα βίγκαν τρόφιμα
Η μεγάλη ζήτηση ήταν επίσης ο λόγος για τον οποίο το οινοποιείο Juliusspital στο Βίρτσμπουργκ πρόσθεσε το μη αλκοολούχο κρασί στην γκάμα του πριν από δύο χρόνια. Μετά μια μάλλον συγκρατημένη αρχή, η ποσότητα διπλασιάστηκε τον δεύτερο χρόνο, τονίζει η υπεύθυνη πωλήσεων Τάνια Στρετς. Η συνολική κατανάλωση κρασιού χωρίς αλκοόλ στη Γερμανία, σύμφωνα με το γερμανικό Ινστιτούτο Οίνου, δεν φθάνει ούτε καν στο 1%, ωστόσο η τάση είναι αυξητική. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι μικρότερα οινοποιεία προμηθεύουν την αγορά με μικρές ποσότητες κρασιού χωρίς αλκοόλ, λέει ο εκπρόσωπος του ινστιτούτου, Ερνστ Μπίσερ.
Λάτρεις του κρασιού ίσως να βρίσκουν λίγο περίεργο αυτό το νέο προϊόν, αλλά έτσι ήταν και με τα βίγκαν τρόφιμα.
Στην αφαίρεση του αλκοόλ από το κρασί έχει παράδοση ο Καρλ Γιουνγκ από το Ριντεσχάιμ εδώ και 115 χρόνια. Περίπου 10 εκατομμύρια λίτρα μη αλκοολούχου κρασιού παράγει η οικογενειακή επιχείρηση τον χρόνο. Το μεγαλύτερο μέρος, το 70%, το εξάγει μεταξύ άλλων στη Σκανδιναβία, στον Καναδά και στη Μεγάλη Βρετανία.
Υπάρχει ακόμη ένα θέμα και αυτό είναι της γεύσης. Υπάρχει μεγάλη διαφορά με τη μη αλκοολούχα μπίρα. Η ειδικός Ιζαμπέλ Μπιτσενχόφερ επισημαίνει ότι η μπίρα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ σε σχέση με το κρασί κι έτσι δεν απομακρύνεται τόσο πολύ από την αρχική γεύση. Με το κρασί είναι διαφορετικά τα πράγματα και ακόμη πιο δύσκολα με τα βιολογικά κρασιά χωρίς αλκοόλ, όπως αναφέρει η DW. Για να διατηρηθεί η καλή γεύση στο κρασί χωρίς αλκοόλ πρέπει να είναι παστεριωμένο, δηλαδή να θερμαίνεται στο μπουκάλι. Τέλος, όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στην τιμή, η οποία είναι υψηλότερη.
Leave a comment