Παρασκευή , 10 Μάιος 2024
Home ΚΡΕΑΣ Αρνί στη σούβλα: Τα μυστικά του καλού ψήστη
ΚΡΕΑΣ

Αρνί στη σούβλα: Τα μυστικά του καλού ψήστη

Το αρνί στη σούβλα είναι το φαγητό του Πάσχα, ωστόσο το ψήσιμο έχει και τα μυστικά του.

Ο Γιώργος Ευαγγελογιώργος από τα Γιάννενα μίλησε στην ΕΡΤ αποκαλύπτοντας τα όλα τα κόλπα για ένα σωστό ψήσιμο στο αρνί.

«Πρέπει να είναι καλή η πρώτη ύλη και το αρνί να έχει λίγο λίπος. Το αλάτισμα πρέπει να είναι σωστό, ρίχνουμε αλάτι και εσωτερικά, ενώ κάνουμε και τρύπες στα μπούτια για να αλατιστεί και εκεί.

Όσον αφορά στο ψήσιμο χρειάζεται όχι δυνατή φωτιά στην κοιλιά και τραβάμε τα κάρβουνα προς το κεφάλι και τα πόδια. Με την πάροδο της ώρας κατεβάζουμε το αρνί πιο χαμηλά», τονίζει χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει… «Συνήθως όσα κιλά είναι το αρνί θέλουμε και αντίστοιχο αριθμό κιλών στα κάρβουνα. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν έχουν αρχίσει να σκάνε και να ανοίγουν τα χέρια και τα μπούτια. Στο κοκορέτσι το ψήσιμο είναι πιο ιδιαίτερο και θέλει μεγαλύτερη προσοχή. Πιο ψηλά και μετά κατεβάζουμε. Δεν τρυπάμε το κοκορέτσι και το κατεβάζουμε σιγά σιγά».

 

Leave a comment

Kατηγορίες

Related Articles

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο

Εύκολη Συνταγή για Χοιρινές Μπριζόλες με Πατάτες Που Θα Σας Κερδίσει! Η...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΕΣΤΙΑΣΗΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθάκια γεμιστά

Βελούδινα Κολοκυθάκια γεμιστά, η Απόλυτη Απόλαυση. Κολοκυθάκια γεμιστά με Αρωματική Υπέροχη Γέμιση....

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στιφάδο με γλώσσα μοσχαριού  στο φούρνο

Στιφάδο με γλώσσα μοσχαριού: Μια συνταγή που θα σας κάνει να λιώσετε!  Το...

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΓΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣΚΡΕΑΣΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στήθη κοτόπουλου κοκκινιστό με πατάτες

Στήθη κοτόπουλου σε σάλτσα έκστασης, σε συνοδεία αρωματικών πατάτων. Συνταγή για την...