Η συζήτηση γύρω από την υπαίθρια εστίαση και την Τσικνοπέμπτη αποτελεί ένα θέμα που προκαλεί διάφορες απόψεις και αντιδράσεις στους κύκλους των επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και στις αρχές. Από τη μία πλευρά, ο ΣΚΕΑΝΑ έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση υπέρ της προστασίας της συστεγαζόμενης εστίασης και έχει ζητήσει μέτρα για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας. Από […]

Σήμερα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των δημόσιων χώρων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η αρμόδια υπηρεσία αφαίρεσε τα τραπεζοκαθίσματα από δύο καταστήματα στο κέντρο της πόλης. Αυτή η ενέργεια, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας αναδιάρθρωσης και ανανέωσης του αστικού τοπίου, έρχεται να ανταποκριθεί σε ανησυχίες και προτάσεις που έχουν εκφραστεί από το […]

Ο Τζακ κι εγώ έχουμε πάντα ένα κουτί με αυγά στο ψυγείο μας. Και αν τρώτε αυγά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το κάνετε και εσείς. Δηλαδή, γιατί όχι; Είναι γρήγοροι στην προετοιμασία, χορταστικές και πλούσιες σε πρωτεΐνη και είναι στο σπίτι σχεδόν σε κάθε γεύμα. Φτιάξτε ένα απλό scramble για πρωινό ή shakshuka για βραδινό ή μαλακό βράστε ένα αυγό για περισσότερη πρωτεΐνη στο μεσημεριανό […]

Το προηγούμενο καλοκαίρι, η αντίσταση κατά της εκμετάλλευσης των ακτών από ομπρέλες και κατασκευές επιχειρήσεων έλαβε ευρεία υποστήριξη από την κοινωνία. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναγκάστηκε να ανταποκριθεί στο κίνημα της πετσέτας, υποσχόμενος πρόστιμα, ελέγχους και αλλαγές στο νομικό πλαίσιο. Παρόλα αυτά, το προτεινόμενο νομοσχέδιο με τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας […]

29 Ιανουαρίου, 2024TOUR NEWSΔΗΜΟΙΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακύρωση μετονομασίας: Άλλη μια φορά “Όχι” στην οδό Λαγκαδά – Διαμαρτυρίες για την απόφαση της ΑΔΜΘ Η Επιτροπή του άρθρου 8 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης καταψήφισε για δεύτερη φορά τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε “Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη”. Η απόφαση προκάλεσε αντιδράσεις, ενώ ο Δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει ενδεχόμενα επόμενα βήματα. Η Επιτροπή εμμένει στην […]

Νέα Φωτεινή Σελίδα για τη Θεσσαλονίκη: Ανοίγουν Εγνατία και Βενιζέλου μετά από Χρόνια Εργασιών Ένα καινούργιο κεφάλαιο ξεκινά στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι δρόμοι Εγνατίας και Βενιζέλου επιστρέφουν στην κυκλοφορία μετά από χρόνια εργασιών για το Μετρό. Οι λαμαρίνες, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, και η αβεβαιότητα τελειώνουν, ανοίγοντας νέες προοπτικές για την πόλη. Κίνηση και Καταστήματα: Οι […]

“Αρωματική Απόλαυση από τα Ορεινά της Καστοριάς: Το Ελληνικό Τσάι στα 1450 μέτρα υψόμετρο” Στα βουνά της Καστοριάς, σε υψόμετρο 1450 μέτρων, αποκαλύπτεται ένας μοναδικός θησαυρός της ελληνικής γαστρονομίας: το τσάι που καλλιεργείται σε αυτό το ορεινό χωριό. “Οι Υπέροχες Πλαγιές της Καστοριάς: Η Καλλιέργεια σε Υψόμετρο” Σε μια υψηλότερη διάσταση της γευστικής εμπειρίας, το […]

“Deligreco: Η Κορυφαία Γαστρονομική ελληνική Πένα της Κοπεγχάγης” Στην καρδιά της Κοπεγχάγης, το Deligreco αναδεικνύεται ως ο απόλυτος προορισμός για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες. Με την υπογραφή της ελληνικής γαστρονομίας, το εστιατόριο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης, ενσωματώνοντας τις αγαπημένες γεύσεις της Ελλάδας στο κοινό της Δανέζικης πρωτεύουσας. “Αρωματικές Νότες Ελλάδας στην Σκανδιναβική Αισθητική” Οι Δανοί […]

“Συσσερά: Το Χοιρινό Καρναβάλι της Μυκόνου” Στο παραδοσιακό γαστρονομικό ταξίδι της Μυκόνου, οι μάγειρες του Mykonos Gastronomy Club προσφέρουν μια χειμερινή γεύση που αναδεικνύει τον πλούτο της κυκλαδίτικης παράδοσης. Από τα συσσερά και τα λουκάνικα έως τους χοιρινούς κεφτέδες, τα πιάτα αναδεικνύουν την αυθεντικότητα και τη βαθιά ρίζα του νησιού. “Μυκονιάτικα Συσσερά: Τα Κρυφά Γαστρονομικά […]

Από τον Ελληνικό Καφέ Προς τη Μακροζωία Η Ικαρία, το νησί που στεγάζει ανθρώπους που ζουν περισσότερο, κρύβει ένα μυστικό για την υγεία και τη μακροζωία τους. Στην αναζήτηση αυτού του μυστικού, ερευνητές και επιστήμονες κατέληξαν σε ένα κοινό στοιχείο: τον ελληνικό καφέ. Η Ικαρία: Μια από τις 6 Μπλε Ζώνες του Κόσμου Οι κάτοικοι […]

Η Γλυκιά Αγκαλιά του Πετιμεζιού: Ένα Σιρόπι που Συναρπάζει από την Αρχαιότητα έως Σήμερα Αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, το πετιμέζι αποτελεί μια γλυκιά κληρονομιά που ακολουθεί τα βήματα της αμπελοκαλλιέργειας και της μαγειρικής μας από την Αρχαία Ελλάδα έως τις μέρες μας. Η Επιστροφή του “Μελιού των Φτωχών” στη Σύγχρονη Διατροφή Το πετιμέζι, γνωστό […]

Η σαλμονέλα κατέκτησε πρωτιά στην Αυστρία το 2023, και η Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων της χώρας AGES κηρύσσει την πιο σοβαρή τροφική επιδημία με 24 κρούσματα σε έξι περιοχές. Το βακτήριο Salmonella Strathcona διακυβεύει την υγεία των πολιτών. Μέχρι στιγμής, δεν έχει καθοριστεί η πηγή της επιδημίας, καθώς η έρευνα εκτελείται σε διεθνές επίπεδο. Τα 24 […]

Καζάν ντιπί: Το γλυκό της Πόλης που θα σας μεταφέρει στην Ανατολή Καζάν ντιπί ή Creme brulee; Το γλυκό που κατακτά τον κόσμο με δύο ονόματα  Το γλυκό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας με την παρουσίαση και τη γεύση του  Το γλυκό που θα σας χαρίσει μια αξέχαστη εμπειρία απόλαυσης και ικανοποίησης   Υλικά 1 […]

Αγγελούδης Καθορίζει Προθεσμία 15 Ημερών για Τραπεζοκαθίσματα στη Θεσσαλονίκη: Στόχος η Ισονομία στα Καταστήματα Εστίασης Στο πλαίσιο μιας συνάντησης με εκπροσώπους φορέων της πόλης στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης ανακοίνωσε μια προθεσμία 15 ημερών για την τήρηση των κανόνων αναφορικά με τα τραπεζοκαθίσματα στην πόλη. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων από […]

    Το ζουμερό και αρωματικό κέικ μανταρινιού που θα λατρέψετε! Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κέικ μανταρινιού που θα κλέψει τις εντυπώσεις! Το τέλειο κέικ για το πρωινό ή το απογευματινό σας καφέ! Το κέικ μανταρινιού που θα σας κάνει να ξεχάσετε όλα τα υπόλοιπα! Το κέικ μανταρινιού που θα γίνει το αγαπημένο σας! Το κέικ μανταρινιού που […]

Τα παναρισμένα κοτόπουλα έχουν γίνει αγαπητή επιλογή για πολλές οικογένειες, προσφέροντας εύκολη επιλογή γεύματος που είναι αποδεκτή από τα παιδιά. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς η ανεύθυνη προετοιμασία μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών. Κοινός Κίνδυνος για τα Παιδιά: Η ηλικία των 5 ετών και κάτω είναι κρίσιμη, καθώς […]

Η διάσημη εταιρεία Φούρνος Λεμονή επεκτείνεται στη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τον πρώτο της φούρνο 600 τ.μ απέναντι από τα Κεραμεία Αλλατίνη. Με έναν εντυπωσιακό χώρο που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές πάνω από 15.000 ατόμων, η εταιρεία φέρνει τον αέρα της αυθεντικής αρτοποιίας στη περιοχή της Πυλαίας. Ο νέος φούρνος, ένας εκ των δέκα καταστημάτων της […]

Το Απροσδόκητο Κύμα Της Γεύσης: Η Συναρπαστική Ιστορία του Τομ Κάρβελ, Εφευρέτη του Παγωτού Soft Serve Ο Πρωτοπόρος Εφευρέτης του Παγωτού Μηχανής: Η Επική Ιστορία του Τομ Κάρβελ Στην ανατολή του 20ού αιώνα, ο νεαρός Έλληνας, Αθανάσιος Θωμάς Καρβέλας, έφτασε στη Νέα Υόρκη με μεγάλα όνειρα. Ξεκινώντας από ένα σκασμένο λάστιχο, ξεδιπλώνει μια επιχειρηματική πορεία […]

  Στον χειμερινό πίνακα της αγαπημένης μας κουζίνας, δεν υπάρχει κάτι πιο τονωτικό από μια ζεστή και πυχτή κοτόσουπα με λευκά φασόλια. Η συνδυασμένη γεύση του ζουμερού κοτόπουλου και της πλούσιας υφής των λευκών φασολιών δημιουργούν ένα γευστικό έργο τέχνης που αγκαλιάζει τη ψυχή και ζεσταίνει το σώμα. Το Πρώτο Βήμα προς τη Ζεστασιά Γκρεμολάτα […]

Ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας: Πώς να αποφύγετε τους κινδύνους για την υγεία σας Το ελαιόλαδο, κεντρικός παίκτης στην ελληνική κουζίνα, αντιμετωπίζει προκλήσεις που μπορεί να απειλήσουν την υγεία των καταναλωτών. Η μούργα, μια ανεπιθύμητη ουσία που περιέχεται σε ορισμένα ελαιόλαδα, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο της οξείδωσης, αναδεικνύεται ως θέμα που απαιτεί προσοχή. Ελαιόλαδο: Η Επιλογή […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ