Καθώς περάσαμε στο κατώφλι του νέου έτους, ας πραγματοποιήσουμε έναν ευχάριστο περίπατο στον δρόμο των αναμνήσεων και ας ξαναζήσουμε την γλύκα των στιγμών – τις κορυφαίες συνταγές που μας χάρισε το παρελθόν. Και πρωταθλητές αναδεικνύονται τα υπέροχα πιάτα της ΄΄λαδερής΄΄ μας κουζίνας. Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν – μαγειρεμένα, ψημένα, για όλους μας, παρουσιασμένα με αγάπη. Και […]

“Νέες Κατευθυντήριες Συντεταγμένες στις Ακτές: Το Υπουργείο Οικονομικών Αναλαμβάνει τον Έλεγχο” Το υπουργείο Οικονομικών κινείται προς την επαναπροσδιορισμό του ρόλου των δήμων στην παραχώρηση και έλεγχο των παραλιών, σύμφωνα με νομοσχέδιο που συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η πρόταση εγκρίθηκε, και από εδώ και στο εξής, η ευθύνη για την διαχείριση των αιγιαλών και των παραλιών […]

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους,” το οποίο προβλέπει τη χορήγηση vouchers διακοπών αξίας έως και 400 ευρώ. Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζοντας τους δικαιούχους και τα κριτήρια συμμετοχής. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά από την προηγούμενη χρονιά, ο σκοπός είναι να ενισχυθεί η ζήτηση του […]

Πλατφόρμα Καταγγελιών Παρανομιών σε Παραλίες: Η Πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών Η κυβέρνηση προετοιμάζεται να εκκινήσει μια πρωτοβουλία για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση παρανομιών σε παραλίες με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και τη συμμετοχή των πολιτών. Αναβαθμισμένο Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών: Τι Προβλέπει το Υπουργείο Οικονομικών Νέες ρυθμίσεις για υψηλότερες τιμές σε ηλεκτρονικές δημοπρασίες προβλέπει το […]

  Η απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας. Τρουφάκια σοκολάτας που θα σας ξετρελάνουν. Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας. Τρουφάκια σοκολάτας με πλούσια γεύση και κρεμώδη υφή. Η τέλεια συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Τρουφάκια σοκολάτας που θα σας μείνουν αξέχαστα. Υλικά   125 γρ. σοκολάτα 50-55% 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 60 […]

Η Ελληνική Σούπα Τραχανά: Ένα Παράδοξο της Υγιεινής και της Γαστρονομίας Η σούπα τραχανά αποτελεί μια από τις πιο γευστικές, θρεπτικές και υγιεινές ελληνικές συνταγές που έχουν τις ρίζες τους στην αρχαιότητα. Το να καταναλώνει κανείς αυτή τη σούπα αποτελεί όχι μόνο γευστική απόλαυση, αλλά και ένα ταξίδι στην ιστορία και την παράδοση της ελληνικής […]

Μια γουλιά, μια μπουκιά, μια λέξη. Για όσους καταλαβαίνουν τον κόσμο του μεζέ και για όσους θέλουν να τον ανακαλύψουν, οι μεζέδες αποτελούν το ιδιαίτερο DNA του ελληνικού φαγητού. Περισσότερο από απλά ορεκτικά, οι μεζέδες είναι ένας τρόπος ζωής, ένα σετ πιάτων που αγκαλιάζει τον κόσμο του και παρουσιάζει την πολυπολιτισμική κληρονομιά των Βαλκανίων, της […]

“Νέα Έρευνα Αποκαλύπτει:  Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The BMJ αποκαλύπτει ότι τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα, όπως το παγωτό, οι πατάτες και οι καραμέλες, μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο να αντισταθούν ή να είναι τόσο εθιστικά όσο το τσιγάρο ή τα σκληρά ναρκωτικά. Η έρευνα, που εξέτασε 281 διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα από 36 χώρες, αποκαλύπτει […]

Το Chobani και η Επανάσταση του Ελληνικού Γιαούρτου στην Αμερική Ο Hamdi Ulukaya, Διευθύνων Σύμβουλος της Chobani, έχει καταφέρει να μετατρέψει το ελληνικό γιαούρτι σε έναν πυλώνα της αμερικανικής διατροφής, διαδίδοντας την αγάπη για αυτό σε όλη τη χώρα. Η επιτυχημένη πορεία του Ulukaya και του Chobani αποτελεί ένα εμπνευσμένο κεφάλαιο στο χώρο της επιχειρηματικότητας. […]

Φιστίκια Αιγίνης: Η Συμπαγής Γεύση του Ελληνικού Νησιού στον Ουρανίσκο μας Στον κατάλογο των κορυφαίων ελληνικών γαστρονομικών θησαυρών, τα Φιστίκια Αιγίνης από το ελληνικό νησί της Αίγινας καταλαμβάνουν την κορυφή. Με την ιδιαίτερη ποιότητα και την πλούσια γεύση που τα χαρακτηρίζει, είναι πολύ περισσότερο από απλά φιστίκια – αποτελώντας μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία. Η Αίγινα, […]

Κόκκινος Χρυσός: Η Πολυδιάστατη Ιστορία του Ροδιού στην Αρχαία Ελλάδα “Ρόδι: Η Αρχαία Αγκαλιά της Ανθρώπινης Ιστορίας” Σε κάθε κόκκο του ροδιού αντηχεί η συναρπαστική ψυχή της αρχαιότητας. Ένας χρυσός θησαυρός που έχει στηθεί βαθιά ενσωματωμένος στην ανθρώπινη ιστορία, χαρίζοντας τη θαυμαστή του παρουσία σε κάθε πολιτισμό. Το ρόδι, πέρα από την απλή ύπαρξή του […]

Η λαχταριστή συνταγή που κρύβει το καλοκαίρι και όχι μόνο στο Γιαούρτι Στον πολύχρωμο κόσμο της ελληνικής κουζίνας, υπάρχει ένα πιάτο που αποπνέει φρεσκάδα και ηρεμία – η σούπα γιαουρτιού με αγγούρι. Αυτή η εύκολη συνταγή αναδεικνύει το γιαούρτι, ένα συχνό συστατικό στην ελληνική κουζίνα, και το μεταμορφώνει σε μια ελαφριά και δροσιστική σούπα που […]

Η Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα Συναντά την Καινοτομία της Σχάρας Στην Ελλάδα, ένα ιδιαίτερο γεύμα που έχει κατακτήσει τις καρδιές και τις γευστικές προτιμήσεις μικρών και μεγάλων, είναι τα ελληνικά Tost, ή αλλιώς, σάντουιτς στη σχάρα. Παρόλο που αρχικά μπορεί να φαίνεται απροσδόκητο, αυτά τα σάντουιτς αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας. Σκεφτείτε τα ως […]

Το αναγνωρισμένο διαδικτυακό περιοδικό υψηλής κουζίνας FNL αποκαλύπτει τους Σεφ που διαμόρφωσαν το γαστρονομικό τοπίο της Ελλάδας για το νέο έτος. Η λίστα “The Chefs Power List” για το 2024 παρουσιάζει τους εκατό κορυφαίους σεφ που ξεχώρισαν για την επιρροή τους, τη δημιουργικότητά τους και τη συνεισφορά τους στην εξέλιξη της γαστρονομίας. Το “The Chefs […]

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας αλλάζει τουρισμό και εστίαση: Αλλαγές στον Τουρισμό και την Εστίαση Καταργούνται έως το Τέλος του 2024 Ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση θα καθυστερήσει μέχρι το τέλος του 2024. Αυτή η απόφαση έρχεται ύστερα από την ήδη επιτυχημένη εφαρμογή της στο […]

“Πατάτες στο Διάστημα: Η Επιτυχία των Ελλήνων Αστροναυτών στη Δημιουργία Διαστημικών Τηγανητών” Το ΑΠΘ Σερβίρει Τηγανητές Πατάτες… Εκτός Γης! Μια ανατρεπτική εξέλιξη στον χώρο της διαστημικής γαστρονομίας έρχεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς οι Έλληνες αστροναύτες διατηρούν την επιθυμία τους για τηγανητές πατάτες και στο διάστημα. Η επιτυχία του πειράματος του ΑΠΘ στον […]

“Στο Πιάτο της Αληθινής Ιταλικής Μακαρονάδας: Συμβουλές για Αυθεντική Απόλαυση” Μια Εξερεύνηση της Ιταλικής Γαστρονομίας Από την Αρχή μέχρι το Τέλος του Γεύματος Όταν ονομάζουμε την ιταλική κουζίνα, συχνά φανταζόμαστε μια μεγάλη μακαρονάδα, γεμάτη με σάλτσα κρέατος και ζουμερούς κεφτέδες. Αλλά, αν και μπορεί να σερβίρεται ως “ιταλική,” το πιάτο αυτό δεν αποτελεί πάντα γνήσια […]

Σταθερή Ανάπτυξη και Υψηλή Ποιότητα Συναντώνται στην Ενορχηστρωμένη Εξέλιξη της Μη Αλκοολούχας Μπύρας Η αγορά της μη αλκοολούχας μπύρας δείχνει να διανύει μια περίοδο σταθερής ανάπτυξης, όχι μόνο ως επιλογή για μια υγιεινή ζωή αλλά και ως μια εναλλακτική λύση που προσφέρει την αυθεντική γεύση της μπύρας χωρίς την παρουσία αλκοόλ. Οι τεχνολογικές εξελίξεις στην […]

Απολαύστε το πιο αφράτο Σουφλέ με τσουρέκι που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Φτιάξτε έναν Σουφλέ με τσουρέκι που θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πάντα! Το τέλειο σουφλέ με τσουρέκι για το πιο γλυκό και αφράτο αποτέλεσμα! Φτιάξτε έναν Σουφλέ με τσουρέκι που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να είστε στον παράδεισο! Υλικά   3 αβγά 2 […]

Η υπερκατανάλωση αλατιού αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την υψηλή αρτηριακή πίεση, συνεισφέροντας κατά περίπου 30% στην επιδημία υπέρτασης παγκοσμίως. Ακόμα και μια μικρή μείωση στην κατανάλωση αλατιού μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην αρτηριακή πίεση, συμβάλλοντας σημαντικά στη βελτίωση της υγείας και μειώνοντας έμμεσα τον κίνδυνο θνησιμότητας με χαμηλό κόστος. Στο πλαίσιο αυτό, ο Παγκόσμιος […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ