Τα μπαχαρικά είναι τα καρυκεύματα των τροφίμων που προέρχονται από τα διάφορα μέρη ενός φυτού όπως τα μπουμπούκια, ο φλοιός, οι καρποί, τα άνθη, οι ρίζες, οι σπόροι και οι μίσχοι. Τα μπαχαρικά έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του δυτικού πολιτισμού. Στην αρχαία και μεσαιωνική εποχή, τα μπαχαρικά ήταν σπάνια και πολύτιμα. Το να […]

Μέσα στον Ιανουάριο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που θα προβλέπει ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα δημοπρατήσεων χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Σχέδιο έξι αξόνων για την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας με την εισαγωγή σύγχρονων μεθόδων διαχείρισης εκπονεί για το 2024 το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ώστε να υπάρξουν περισσότερα έσοδα […]

Με ατμόσφαιρα θαλπωρής Οι γιορτές ευνοούν τις οικογενειακές βόλτες και οι οικογενειακές ταβέρνες που ακολουθούν από τη Δροσιά μέχρι το Φάληρο, καλύπτουν όλες τις γευστικές επιθυμίες. Φρεσκοψημένα πεϊνιρλί για μικρούς και μεγάλους, ζουμερά μπιφτέκια, σπιτικά μαγειρευτά και ό,τι άλλο βάλεις ο νους γεμίζουν το τραπέζι. Ελευθεριάδης Ο φημισμένος Ελευθεριάδης στη Δροσιά (Σολωμού 26), ψήνει στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο σε […]

Τα lockdown και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δύο από τους λόγους για την άνοδο της δημοτικότητας του ροφήματος Μπορεί να έχετε δει κάποιον influencer να πλασάρει μια ακόμη μάρκα καφέ, να έχετε παρατηρήσει τους συναδέλφους σας να φτιάχνουν μόνοι τους τον καφέ τους στην κουζίνα του γραφείου αντί να χρησιμοποιούν τη μηχανή ή ακόμη και […]

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε στα μαγαζιά το χριστουγεννιάτικο τετραήμερο Με σύμμαχο τον καλό καιρό οι επιχειρήσεις έκαναν νέα αρχή μετά τις πλημμύρες – Αισιοδοξία και για Πρωτοχρονιά και Φώτα «Δυνατό» σε κίνηση και τζίρους ήταν για τον χώρο της εστίασης στον Βόλο, το τετραήμερο των Χριστουγέννων. Η εστίαση στην κυριολεξία «βούλιαξε» από κόσμο και για […]

Όλο και περισσότεροι πελάτες επιλέγουν να μοιράζονται ορεκτικά και κυρίως πιάτα στα εστιατόρια, ιδίως όσο αυξάνονται οι τιμές των τροφίμων. Από την πλευρά τους, βέβαια, τα εστιατόρια θέλουν όσο το δυνατόν περισσότερες παραγγελίες και κατ΄επέκταση υψηλότερα έσοδα ανά πελάτη. Έτσι, σύμφωνα με την Wall Street Journal, άρχισαν να «ξεπηδούν» στα μενού πιάτα που δύσκολα μπορεί […]

Σε όλους αρέσει το σουβλάκι, αλλά πόσα γνωρίζετε για το πιο διάσημο ελληνικό fast food; Μερικές φορές θεωρείται γρήγορο φαγητό, και άλλες φορές απλώς παραδοσιακό. Είναι, όμως, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και δημοφιλή πιάτα που θα δοκιμάσετε οπουδήποτε στην Ελλάδα. Το σουβλάκι, είναι πάνω από κάθε κοινωνική και ταξική διαφορά. Είναι μια λιχουδιά για […]

Μετά την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στις «τοπ» κουζίνες του πλανήτη από το Taste Atlas η Ελλάδα απέσπασε ακόμη μία διάκριση για την μπουγάτσα. Ειδικότερα, στην κατηγορία «Το καλύτερο πρωινό του κόσμου για το 2023» η μπουγάτσα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση με βαθμολογία 4,58. Το Taste Atlas για την μπουγάτσα «Η μπουγάτσα είναι μια παραδοσιακή, […]

Είναι ένα από τα εμβληματικά πιάτα της γαστρονομίας και πλέον έχει αναγνωριστεί ως τέτοιο. Η Βασιλική Ισπανική Ακαδημία επιτρέπει να γράφεται ως ceviche, cebiche, seviche ή sebiche. Ορίζεται ως ένα πιάτο που παρασκευάζεται με μαριναρισμένα ωμά ψάρια ή οστρακοειδή, χαρακτηριστικό διαφόρων χωρών της Λατινικής Αμερικής. Είναι ένα από τα σήματα κατατεθέντα της περουβιανής γαστρονομίας και η UNESCO το […]

  Η βασιλίδα των γλυκών της Πρωτοχρονιάς. Μια γεύση από Ελλάδα. Ένα γλυκό που φέρνει καλοτυχία. Ένα γλυκό που μοιράζεται χαρά. Ένα γλυκό που ενώνει οικογένειες. Ένα γλυκό που γεμίζει τα σπίτια με ζεστασιά. Ένα γλυκό που μας θυμίζει τις ρίζες μας.   Υλικά   145 γραμμάρια χλιαρό νερό 200 γραμμάρια μαγιά 580 γραμμάρια ζάχαρη […]

Ενδιαφέροντα στοιχεία προκύπτουν από την ανάλυση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ για τον τζίρο στον κλάδο της Εστίασης στην Ελλάδα για το τρίτο (θερινό) Τρίμηνο του 2023. Έρευνα της Tourix, που εξειδικεύεται στο Digital Tourism Marketing, δείχνει ότι στην πλειονότητα των περιοχών, οι επιχειρήσεις εστίασης (με συνολικό τζίρο άνω των 3 δισ. ευρώ) είχαν αύξηση το […]

Δημήτρης Δρίζος Βασίλης Καρράς: Το όραμα του αγαπημένου τραγουδιστή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ 28SHARES Ο Βασίλης Καρράς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών, έχοντας αφήσει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη στη μουσική αλλά και ένα όραμα που δεν ολοκλήρωσε ποτέ: Το χωρίο της Ειρήνης. Λίγο έξω από την Καβάλα, στην πλαγιά του Λόφου […]

Άδοξο τέλος σε ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και εκτός Ελλάδας «Λουκέτο» μετά από έξι χρόνια λειτουργίας έβαλε η εταιρεία γρήγορης εστίασης «Chicken Stories», θυγατρική κατά 95% του εισηγμένου στο Χρηματιστήριο Αθηνών ομίλου Centric Συμμετοχών ΑΕ, καθώς παρά τις αρχικές προσδοκίες για τη δημιουργία αλυσίδας με έντονο αποτύπωμα εντός και εκτός Ελλάδας […]

Έφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με το εθνικό μας ρόφημαΓράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης  Η συνταγή παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό επί σειρά ετών. Και τι δεν είχε ειπωθεί από στόμα σε στόμα. Κρέμα γάλακτος, αβγό, μπέικιν πάουντερ ακόμα και μαρένγκα επινοήθηκαν από τον αστικό μύθο ως συστατικά της επιτυχίας. Λογικό να […]

  Η τουρκική και η ελληνική κουζίνα έχουν επηρεαστεί η μία από την άλλη κατά τη διάρκεια της ιστορίας και διαθέτουν πλέον πολλά παρόμοια πιάτα και γεύσεις, με αποτέλεσμα πολλές φορές να ξεσπά ‘καυγάς’ σε ποιο λαό ανήκει το κάθε φαγητό, γλυκό ή ρόφημα. Οι πολιτιστικές ομοιότητες μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα εμφανείς ειδικά στα παραδοσιακά πιάτα, τα οποία αν και μαγειρεύονται […]

Της Leah Asmelash , CNN. Συνταγή από τον José Andrés Οι οικοδεσπότες (από δεξιά) οι José, Carlota και Inés Andrés μοιράζονται τοπικό τυρί, ψωμί και chorizo ​​με τους παραγωγούς τυριού Covadonga και Jose Luis στη φάρμα τους στα βουνά Picos de Europa. Discovery της Warner Bros Σημείωση του συντάκτη: Η σειρά έξι μερών Discovery+ «José Andrés and […]

Από Callum Sutherland , CNN Τα φύκια έχουν χρησιμοποιηθεί σε ασιατικές συνταγές εδώ και αιώνες, αλλά χάρη στα θρεπτικά οφέλη και τη βιωσιμότητα του, το συστατικό γίνεται πλέον παγκόσμιο. Το Miyeok-guk (στη φωτογραφία) είναι μια παραδοσιακή κορεάτικη σούπα, που αποτελείται από miyeok (είδος φυκιών), βοδινό κρέας και άλλα λαχανικά. Συνήθως τρώγεται στα γενέθλια. Κάντε κύλιση στη γκαλερί για […]

Της Maggie Wong , CNN Τα κέντρα μικροπωλητών του Χονγκ Κονγκ προσφέρουν νόστιμα φαγητά σε προσιτές τιμές. Στη φωτογραφία είναι ένα γεύμα από την αγορά Aldrich Bay του Shau Kee Wan. Maggie Wong/CNN Σημείωση συντάκτη: Αυτή η σειρά Ταξιδιών του CNN χρηματοδοτείται ή χρηματοδοτείται από τον προορισμό που τονίζει. Το CNN διατηρεί τον πλήρη συντακτικό έλεγχο του θέματος, […]

Της Lilit Marcus , CNN Φουκουόκα, Ιαπωνία: Παρά το γεγονός ότι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη στην Ιαπωνία σε πληθυσμό, η Φουκουόκα έχει την καλύτερη σκηνή street food της χώρας.  Αυτοί οι πάγκοι ονομάζονται yatais και είναι ένα ανεξίτηλο μέρος αυτού που κάνει τη σκηνή του φαγητού της Φουκουόκα τόσο ξεχωριστή. Σκεφτείτε τους σαν ένα είδος καλοφαγάς Σταχτοπούτας. […]

Του Xiaofei Xu , CNN Οι κριτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι την Τρίτη με το αξιοζήλευτο καθήκον να επιλέξουν το καλύτερο ζαχαροπλαστείο της πόλης.   Σε ένα δωμάτιο με θέα στον Σηκουάνα που ήταν γεμάτο με τη μυρωδιά του ζεστού βουτύρου και του ψημένου αλευριού, ένα γλυκό όπερας με τη μορφή πλατφόρμας κατάδυσης σκαρφαλωμένο σε μια γυαλιστερή, μπλε […]


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ