Σπάνια φωτογραφία από το 1941: Δείτε την έφηβη βασίλισσα Ελισάβετ με… μαγιό (φώτο)

11 Μαΐου, 2021
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ

Με υπερηφάνεια μοιράστηκε η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ μια ανάμνηση από τα εφηβικά της χρόνια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την βασιλική εταιρεία διάσωσης, οργανισμό που προσφέρει εκπαίδευση για την ασφάλεια στο νερό και την πρόληψη πνιγμών, η μονάρχης θυμήθηκε την εποχή που ως κοριτσάκι είχε λάβει και εκείνη την συγκεκριμένη εκπαίδευση.

Το 1941, όταν η Ελισάβετ ήταν μόλις 14 ετών, έχει λάβει το παράσημο πρώτη από κάθε κορασίδα στην Κοινοπολιτεία. Είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση της στη λέσχη του Λονδίνου όπου μαζί με την αδερφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα, έκαναν μαθήματα κολύμβησης.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τηλεδιάσκεψης η Ελισάβετ πληροφορήθηκε πως ήταν η πρώτη έφηβη που έλαβε το συγκεκριμένο παράσημο. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν η νεαρή τότε Ελισάβετ είχε ράψει το παράσημο πάνω στο μαγιό της.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει πως ήμουν η πρώτη. Απλώς το έκανα, και χρειάστηκε μάλιστα να δουλέψω πολύ σκληρά γι’ αυτό» εξομολογήθηκε η ίδια.

«Ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα και ήμουν πολύ περήφανη που φορούσα παράσημο στο μαγιό μου. Πίστευα πως ήταν κάτι πολύ σπουδαίο», συμπλήρωσε.

Ως πριγκίπισσα η Ελισάβετ έγινε το πρώτο νεαρό άτομο στην Κοινοπολιτεία που λάμβανε το βραβείο νέων για τη διάσωση από πνιγμό «δίνοντας το καλό παράδειγμα στους υπόλοιπους νέους και βοηθώντας στην καθιέρωση μαθημάτων διάσωσης και ανάνηψης στα έθνη της Κοινοπολιτείας» ανέφερε σχετική δήλωση του παλατιού που κυκλοφόρησε την Δευτέρα.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους