Μαθητές εσπερινών πλήρωσαν από την τσέπη τους τα υποχρεωτικά «δωρεάν» self test

11 Μαΐου, 2021
self-test (2)

Τα «δωρεάν» υποχρεωτικά self test σύντομα έγινα… σκέτο υποχρεωτικά self test, καθώς μετά τα όσα γίνονται με τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα (εκεί που ο εργοδότης πληρώνει το ένα) υπάρχει και καταγγελία πως μαθητές εσπερινών Γυμνασίων αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους τα τεστ. 

«Κύριε καθηγητά πρέπει να δουλεύω δυο ώρες για να πληρώσω το self test που μου ζητάτε για να με δεχθείτε στο μάθημα».

Αυτά ήταν τα λόγια πολλών ενήλικων μαθητών εσπερινών γυμνασίων, χθες, πρώτη μέρα, του ανοίγματος των σχολείων.

Τι συνέβη; Σύμφωνα με τις οδηγίες οι μαθητές εσπερινών Γυμνασίων όπως όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε ότι έπρεπε να προμηθευτούν το self test δωρεάν από ένα φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους, να το κάνουν λίγες ώρες πριν τον ερχομό τους στο σχολείο αφού σημειώσουν στην πλατφόρμα το αποτέλεσμα του test. Επισημάνθηκε αρκετές φορές ότι τα self test χορηγούνται δωρεάν και ότι είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση τους στο σχολείο.

Ωστόσο, οι περισσότεροι μαθητές των εσπερινών Γυμνασίων που είναι ενήλικοι όταν πήγαν στα φαρμακεία για να προμηθευτούν το self test η απάντηση ήταν ότι δεν προβλέπονταν γι’ αυτούς η δωρεάν χορήγηση. Έτσι αναγκάστηκαν για να μπορέσουν να έρθουν στα σχολεία τους και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους να αγοράσουν τα self test.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους