Γαστρονομικός τουρισμός: Συμμαχία τουριστικών επαγγελματιών και παραγωγών

5 Αυγούστου, 2020
gastronomia

Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένα cluster στην περιοχής της Χαλκιδικής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων

Πριν από λίγες ημέρες δημιουργήθηκε ένα cluster με περισσότερες από 20 επιχειρήσεις της περιοχής της Χαλκιδικής για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, πολλά από τα οποία παρουσιάστηκαν στη γαστρονομική εκδήλωση KOUZINA που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο (4-5 Ιουλίου) ο Προαθωνικός Οργανισμός Τουρισμού.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, οι γυναίκες των τοπικών συλλόγων της Ιερισσού ένωσαν τις δυνάμεις τους, ξεσκόνισαν τους τζελεμεντέδες που είχαν από γονείς και πεθερικά και δημιούργησαν ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις του παρελθόντος, συνδεδεμένες με έθιμα και συνήθειες του τόπου.

Οι καλεσμένοι λίγοι, κυρίως εκπρόσωποι του Τύπου.

Η πανδημία δεν επέτρεψε να έχει η εκδήλωση το χαρακτήρα γιορτής αλλά τα χαμόγελα περίσσευαν: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που μας δόθηκε η ευκαιρία να θυμηθούμε παλιές συνταγές και να μαγειρέψουμε παρέα», είπε η Άννα Αϊβαζίδου, από Σύλλογο Γυναικών Ιερισσού.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους