Κοτόπιτα σαν σουφλέ

17 Δεκεμβρίου, 2020
kotopita

Μετά από πολλές συνταγές για κοτόπιτα καταλήξαμε σε αυτή! Ο ορισμός της απόλαυσης στην κυριολεξία! Δοκιμάστε την και θα σας την ζητούν συνέχεια!

Υλικά

700 γρ ψίχα κοτόπουλο
Πολύχρωμες πιπεριές
100 γρ μπέικον
1 κρεμμύδι
150 γρ μανιτάρια
Ρίγανη
1 κουταλιά μουστάρδα
100 γρ κίτρινο τυρί
100 γρ γραβιέρα
200 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ βούτυρο
50 ml καλαμποκέλαιο
500 γρ λεπτά φύλλα κρούστας

k3

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε κόβοντας τις πιπεριές, το μπέικον, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Στην συνέχεια, σε αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον. Όταν ροδίσει το αφαιρούμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε τις πιπεριές και μαγειρεύουμε μέχρι που να μαλακώσουν. Βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αφήνουμε να χάσουν τα υγρά τους.
  • Στο βρασμένο ή ψημένο κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε κομματάκια βάζουμε αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα, το μπέικον, τριμμένο κίτρινο τυρί, τριμμένη γραβιέρα, και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τα κρύα λαχανικά και την κρέμα γάλακτος.
  • Έπειτα, στο λιωμένο βούτυρο ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο και βουτυρώνουμε ένα ταψί μεγέθους 40×27 εκατοστά. Τοποθετούμε 2 φύλλα μαζί σε 2 πλευρές από το ταψί και βουτυρώνουμε (δες το βίντεο παρακάτω). Επαναλαμβάνουμε τοποθετώντας ακόμα 2 στις απέναντι πλευρές και βουτυρώνουμε. Στην συνέχεια, απλώνουμε την γέμιση και διπλώνουμε τα φύλλα προς τα μέσα.
  • Τέλος βουτυρώνουμε καλά, τοποθετούμε ακόμη ένα φύλλο και βουτυρώνουμε. Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα τσαλακωτά, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Δες την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ