Social Media ΠΑΣΚΚΕΔΙ – ΠΟΕΣΕ – ΓΣΕΒΕΕ: Η σύγκριση “φωτιά” που “καίει” τον πληρωμένο συνδικαλισμό!

1 Απριλίου, 2021
business2

Το άρθρο αυτό γράφτηκε, για να αντιληφθεί η Κυβέρνηση, πως όταν συζητά για τα προβλήματα του κλάδου της Εστίασης, δεν είναι έντιμο να απευθύνει κάλεσμα μόνο στην ΠΟΕΣΕ, αλλά και στο ΠΑΣΚΚΕΔΙ, που με στοιχεία, όπως θα αντιληφθείτε πιο κάτω, είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!!. Εκτός κι αν θέλει να υποβάλλει τις προτάσεις της και οι καλοπληρωμένοι συνδικαλιστές της, απλά να τις εκτελούν.

Από διάφορα δημοσιεύματα, μυθεύματα και ψευδείς διαδόσεις Προέδρων, εμφανίζεται ως μεγάλη συνδικαλιστική δύναμη του κλάδου των καταστημάτων Υγειονομικού ενδιαφέροντος, η δευτεροβάθμια Ομοσπονδία ΠΟΕΣΕ, που είναι μέλος της Τριτοβάθμιας ΓΣΕΒΕΕ. Πρόεδρος και των δύο είναι ο Γεώργιος Καββαθάς. Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος ισχυρίζεται με έπαρση, προφορικώς και εγγράφως, πως αυτός εκπροσωπεί όλη την Εστίαση στην Ελλάδα. Έχει δίκιο; Από που μπορούμε να μάθουμε την αλήθεια; Μα υπάρχει μεγαλύτερος και αδιάψευστος μάρτυρας από τα Social Media; Αυτά και μόνο αυτά δεν μπορεί κανείς να τα διαψεύσει… 

Εστίαση είναι το σύνολο των ταβερνών, εστιατορίων, μαγειρίων και γενικά όλες αυτές οι επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την παραγωγή φαγητού προς άμεση κατανάλωση. Είναι ο κλάδος αυτός που περιλαμβάνει όλα τα “φαγάδικα” στα οποία ο κόσμος καταναλώνει άμεσα φαγητό.

Στην Εστίαση ανήκουν και οι Καφετέριες, Bar, Beach bar, Club και Κέντρα Διασκέδασης.

Να σημειωθεί ότι στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από 100.000 επιχειρήσεις εστίασης. Οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού και εστίασης ξεπερνούν το 1.000.000, δηλαδή το ένα πέμπτο του εργατικού δυναμικού.

Την δύναμη αυτού του τεράστιου κλάδου διεκδικούν συνδικαλιστικά

1) η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ (ΠΟΕΣΕ) Δευτεροβάθμιο, που σαν Ομοσπονδία ανήκει στην Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε., Τριτοβάθμιο

2) το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) Πρωτοβάθμιο, που είναι ανεξάρτητο.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω την ξεχωριστή δύναμη του καθενός στα social media, ξεκινώντας από το Τριτοβάθμιο.

Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.

Η  Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. είναι τριτοβάθμια πανελλαδική οργάνωση εργοδοτών και ένας από τους βασικούς κοινωνικούς εταίρους του Κράτους.

Στην δύναμη της,  σύμφωνα με την ίδια, υπάγονται:

• 87 ομοσπονδίες, εκ των οποίων 56 τοπικές, 30 κλαδικές και 1 συνταξιούχων.

• 1.100 κύρια σωματεία με 140.000 εγγεγραμμένα φυσικά πρόσωπα (επιχειρηματίες)

Η ΓΣΕΒΕΕ σαν Κοινωνικός εταίρος του Κράτους, χρηματοδοτείται από κονδύλια του Κράτους, δηλαδή από τον Ελληνικό Λαό, για να βρίσκεται στο ΄΄πλευρό΄΄ του Κράτους, όποτε την χρειάζεται, ενώ στην ουσία υποτίθεται πως πρέπει να προασπίζει τα συμφέροντα των μελών της. Στο Κράτος και σε όλους δηλώνει πως εκπροσωπεί πάνω από 1.500.000 ανθρώπους.

Για να δούμε όμως τι ακριβώς λένε τα νούμερα των social media, που είναι οι πραγματικοί κριτές.

Alexa: Μέτρηση στις 6 Μαϊου 2021 στον Παγκόσμιο Ιστό Alexa, δείχνει πως η ιστοσελίδα της ΓΣΕΒΕΕ βρίσκεται στην 1.283.275 θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό το νούμερο σημαίνει όχι πάνω από 150 άτομα την ημέρα επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της.

Που βρίσκονται λοιπόν κρυμμένα τα 1.500.000 μέλη της;

Face Book: Με μέτρηση τον Μάρτιο 2021, φαίνεται πως το προφίλ της στο Face Book δημιουργήθηκε εδώ και 4 χρόνια, αλλά μόνο 2.630 άτομα δήλωσαν ότι τους αρέσει και 2.711 άτομα την ακολουθούν. Νούμερα που δεν έχουν καμία σχέση με το 1.500.000 μέλη που διαδίδει το Προεδρείο της.

Π.Ο.Ε.Σ.Ε.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.) ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών του χώρου της μαζικής εστίασης και αναψυχής.

Αυτή τη στιγμή η Π.Ο.Ε.Σ.Ε. αριθμεί (όπως αναφέρει η ίδια στην επίσημη ιστοσελίδα της), 153 ενώσεις, εκπροσωπεί περίπου 120.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ισχυρίζεται πως είναι η μεγαλύτερη Κλαδική Ομοσπονδία  στις επιχειρήσεις του Κλάδου, που απασχολούνται περί τους 400.000 εργαζομένους και 300.000 μέλη των οικογενειών.

Τα νούμερα αυτά, ψευδώς και δολίως τα παρουσιάζει σε Υπουργεία, σε Προμηθευτές και σε Οργανισμούς για ευνοϊκές Συμβάσεις κλπ

Ας δούμε όμως τις πραγματικές στατιστικές των Ηλεκτρονικών μέσων, οι οποίες αποκαλύπτουν πανηγυρικά το ψέμα της.

Alexa: Μέτρηση στις 7 Μαϊου 2021 στον Παγκόσμιο Ιστό Alexa, δείχνει πως η ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΕ βρίσκεται στην 2.385.193 θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό το νούμερο σημαίνει όχι πάνω από 20 άτομα την ημέρα επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα της.

Που βρίσκονται λοιπόν κρυμένα τα 120.000 μέλη της;

Face Book: Με μέτρηση τον Μάρτιο 2021, φαίνεται πως το προφίλ της στο Face Book δημιουργήθηκε εδώ και 10 χρόνια, αλλά μόνο 4.563 άτομα δήλωσαν ότι τους αρέσει και 4.641 άτομα την ακολουθούν. Νούμερα που δεν έχουν καμία σχέση με όσα διαδίδει το Προεδρείο της, αλλά φανερώνουν την πραγματική της δύναμη.

ΠΑ.Σ.Κ.Κ.Ε.ΔΙ.

Το ανεξάρτητο Σωματείο του ΠΑΣΚΚΕΔΙ δημιουργήθηκε το 2004 για να προσφέρει μια σειρά από ειδικές υπηρεσίες που διευκολύνουν κάθε επιχείρηση Εστίασης να διευρύνει τον κύκλο εργασιών της.

Από το 2004 έχει αποκτήσει και εκπροσωπεί 40.153 μέλη – επιχειρηματίες της Εστίασης & Διασκέδασης.

Ας δούμε για του λόγου το αληθές και τις στατιστικές μετρήσεις των Ηλεκτρονικών μέσων.

Alexa: Μέτρηση στις 7 Μαϊου 2021 στον Παγκόσμιο Ιστό Alexa, δείχνει πως η ιστοσελίδα του ΠΑΣΚΚΕΔΙ βρίσκεται στην 231.643 θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Αυτό το νούμερο σημαίνει ότι 6.000 – 8.000 άτομα την ημέρα επισκέπτονται την ιστοσελίδα του.

Face Book: Με μέτρηση τον Μάρτιο 2021, φαίνεται πως το προφίλ του στο Face Book δημιουργήθηκε εδώ και 9 χρόνια και 42.486 άτομα δήλωσαν ότι τους αρέσει ενώ 41.596 άτομα τον ακολουθούν. Νούμερα που αποδεικνύουν περίτρανα και τα λόγια του.

Face Book: Απήχηση των άρθρων του εντός 24 ωρών 41.234 άτομα 58 σχόλια και 180 κοινοποιήσεις

Google Analytics: Με μέτρηση στις 1 Απριλίου 2021 φαίνεται πως την προηγούμενη ημέρα έκαναν είσοδο στην επίσημη ιστοσελίδα 6.200 μοναδικοί χρήστες, στις τελευταίες 7 ημέρες 24.426 χρήστες, στις 14 ημέρες 62.004 και στις τελευταίες 28 ημέρες 129.567 χρήστες.

Google Analytics: Με μέτρηση στις 1 Απριλίου 2021 φαίνεται πως τους τελευταίους 3 μήνες έκαναν είσοδο στην επίσημη ιστοσελίδα 250.000 μοναδικοί χρήστες.

Μελετώντας όλα τα ως άνω ακριβή στοιχεία, μπορείτε εύκολα όλοι, με πρώτους τους Κρατικούς φορείς, να κατανοήσετε πως το ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι η μοναδική τεράστια ΔΥΝΑΜΗ εκπροσώπισης του κλάδου των καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης.

Εσύ Κράτος μπορεί να θέλεις να πιστεύεις ότι θέλεις. ΤΩΡΑ όμως ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!!!

Για το ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Νίκη Κωνσταντίνου

Πρόεδρος


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους