Η μεγάλη σημασία της επιλογής των κατάλληλων προμηθευτών – Ποια είναι τα βήματα για κάθε εστιατόριο

8 Οκτωβρίου, 2018
Η μεγάλη σημασία της επιλογής των κατάλληλων προμηθευτών – Ποια είναι τα βήματα για κάθε εστιατόριο
Τα στοιχεία που πρέπει κάθε εστιατόριο να εξετάσει με λεπτομέρειες πριν επιλέξει τη συνεργασία με έναν προμηθευτή είναι αρχικά σχετικά με την ποιότητα αλλά και το είδος των προϊόντων

Η μεγάλη σημασία της επιλογής των κατάλληλων προμηθευτών – Ποια είναι τα βήματα για κάθε εστιατόριο

Πολλοί έμπειροι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καταστημάτων εστίασης ή διάσημοι σεφ έχουν καταλήξει περίτρανα στο συμπέρασμα: η επιλογή του σωστού προμηθευτή είναι καθοριστικός παράγοντας για την σωστή λειτουργία της κουζίνας και του εστιατορίου γενικότερα! Η επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, με την προηγούμενη συνεργασία να παίζει σημαντικό ρόλο.

Ποια στοιχεία πρέπει να εξετάζονται για την επιλογή του κατάλληλου προμηθευτή;

Τα στοιχεία που πρέπει κάθε εστιατόριο να εξετάσει με λεπτομέρειες πριν επιλέξει τη συνεργασία με έναν προμηθευτή είναι αρχικά σχετικά με την ποιότητα αλλά και το είδος των προϊόντων που διαθέτει. Η υψηλή ποιότητα πρέπει να θεωρείται μη διαπραγματεύσιμη, αφού εκεί κρίνονται όλα σε επίπεδο γεύσης και υγιεινής!

Έπειτα, ο έλεγχος αφορά τις τιμές. Ειδικά σε αυτές τις εποχές οικονομικής δυσχέρειας, αν ένα εστιατόριο δεν θέλει να πέσει έξω, οφείλει να εξετάζει με λεπτομέρεια το κόστος κάθε παραγόμενου πιάτου στο μενού. Για να το πετύχει αυτό, σημαντικό ρόλο παίζουν οι τιμές των υλικών, οι οποίες πρέπει να είναι συμφέρουσες.

Σημαντικό ρόλο, επίσης, παίζει η συλλογή επαρκούς πληροφόρησης για την πελατεία του προμηθευτή, προηγούμενο ιστορικό του όσον αφορά την αξιοπιστία του και φυσικά, δείγματα των προϊόντων πριν καταλήξουν σε οριστική συμφωνία.

Τα βήματα της διαδικασίας για την επιλογή προμηθευτή

Ο υπεύθυνος του εστιατορίου για τις προμήθειες επισκέπτεται όλους τους πιθανούς προμηθευτές και ελέγχει τους αποθηκευτικούς χώρους, τα προϊόντα και τα μέσα μεταφοράς μέχρι να καταλήξει στον κατάλληλο προμηθευτή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της επιχείρησης. Αφού επιλέξει τον προμηθευτή, καθορίζονται τα ποσά των συναλλαγών και κλείνεται αρχικά η συμφωνία για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι να διαπιστωθεί αν και οι δύο πλευρές μένουν ικανοποιημένες. Είναι αναγκαίο να τονιστεί στο σημείο αυτό ότι οι προμηθευτές πρέπει να ελέγχονται σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας και να τίθεται ζήτημα σύγκρισης με άλλους προμηθευτές για να εξακριβώσουν ποιος είναι ο καλύτερος ανάλογα με το είδος των προϊόντων.

Η είσοδος της τεχνολογίας στην προμήθεια τροφίμων

Ένα νέο «όπλο» έχει προστεθεί στα χέρια κάθε ιδιοκτήτη εστιατορίου στην σύγχρονη εποχή. Το μεγάλο πλεονέκτημα στις προμήθειες των σύγχρονων εστιατορίων αποτελεί πλέον η δυνατότητα online προμήθειας υλικών και όλων των απαραιτήτων όλη την ημέρα, εύκολα και γρήγορα μέσω του διαδικτύου.

Ο αγοραστής είναι πια σε θέση να επιλέξει στην καλύτερη τιμή και την καλύτερη ποιότητα, έχοντας συγκρίνει τις τιμές και τα προϊόντα με πλήρη εικόνα, υπομονή και στους χρόνους που χρειάζεται, επωφελούμενος μάλιστα από πιθανές εκπτώσεις που συνήθως γίνεται διαδικτυακά.

Είσαι ιδιοκτήτης εταιρίας τροφίμων; Επικοινώνησε με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Φέρε την επιχείρησή σου μέσα στο μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων εστίασης και καταναλωτών στην Ελλάδα. Πάνω από 35.000 καταστήματα εστίασης βρίσκονται ενεργά στο online network του ΠΑΣΚΚΕΔΙ και αναζητούν προϊόντα. ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΡΑ, απόκτησε πρόσβαση σε αυτή την αγορά και εξασφάλισε:

Προβολή μέσω του site στους καταστηματάρχες-μέλη μας πλήρους καρτέλας παρουσίασης των στοιχείων και αντικειμένου της εταιρίας σας

Άμεση πληροφόρηση των προσφορών σας στους εγγεγραμμένους καταστηματάρχες – μέλη μας.

Μαζική ενημέρωση καταστηματαρχών εστίασης για νέα προϊόντα σας.

Δυνατότητα προβολής μέσω διαφημιστικών banner.

Διαρκής ενημέρωση με εκπτώσεις και προσφορές για χιλιάδες καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Ειδικές τιμές για την ατομική και οικογενειακή Κάρτα Υγείας της EY CLUB.

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

του Αντώνη Καραμπουρνιώτη

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους