Η Pernod αγοράζει ένα από τα κορυφαία διαδικτυακά καταστήματα ουίσκι στον κόσμο

21 Σεπτεμβρίου, 2021
pernod

Στην εξαγορά της διαδικτυακής πλατφόρμας πώλησης ποτών Whisky Exchange προχωρά η γαλλική εταιρεία αλκοολούχων, Pernod Ricard, σε μια κίνηση που μετατρέπει τη δημιουργό της Absolut και του Havana Club σε έναν από τους μεγαλύτερους διαδικτυακούς λιανοπωλητές της βιομηχανίας ποτών.

«Αυτό που πραγματικά με ενθουσιάζει είναι ότι πρόκειται για την κορυφαία, πιο αξιόπιστη και πιο κερδοφόρα πλατφόρμα στην Ευρώπη», δήλωσε ο Alexandre Ricard, διευθύνων σύμβουλος της Pernod Ricard στο Bloomberg, επιβεβαιώνοντας την αγορά, χωρίς να αποκαλύψει τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας.

Ο Sukhinder και Rajbir Singh, οι οποίοι ίδρυσαν την Whisky Exchange το 1999, θα διατηρήσουν τα ηνία της επιχείρησης, η οποία θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη θυγατρική.

Αν και περισσότερο γνωστή για την ιστοσελίδα της, η Whisky Exchange λειτουργεί επίσης τρία καταστήματα στο Λονδίνο, ενώ προσφέρει μια σειρά από σχεδόν 4.000 μάρκες σκωτσέζικου ουίσκι και μπέρμπον, καθώς και κονιάκ, τζιν, ρούμι και τεκίλα σε περισσότερες από 30 χώρες, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο στα οινοπνευματώδη ποτά.

Η Pernod αγοράζει ένα από τα κορυφαία διαδικτυακά καταστήματα ουίσκι στον κόσμο

Η μητρική εταιρεία της Whisky Exchange πραγματοποίησε πωλήσεις 72 εκατ. λιρών (98,4 εκατ. δολαρίων) το 2020. Οι διαδικτυακές πωλήσεις της Pernod Ricard ενισχύθηκαν κατά 63% πέρυσι, ωστόσο εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των συνολικών εσόδων του ομίλου.

Η μετοχή της Pernod Ricard ενισχύθηκε πάνω από 1% στο Παρίσι, ενώ έχει κερδίσει 20% φέτος.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους