Διαμαρτυρίες στο Παρίσι για το ωράριο στην εστίαση

3 Οκτωβρίου, 2020
Διαμαρτυρίες στο Παρίσι για το ωράριο στην εστίαση
Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων ζητούν να μην υπάρξουν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και προειδοποιούν πως θα υπάρξουν λουκέτα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ιδιοκτήτες εστιατορίων και εργαζόμενοι στάθηκαν σήμερα μπροστά από τα καταστήματά τους στο Παρίσι φορώντας μαύρα περιβραχιόνια και χτυπώντας μαγειρικά σκεύη, για να ζητήσουν από τη γαλλική κυβέρνηση να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε χθες ότι η περιοχή του Παρισιού θα τεθεί σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού Covid-19 από την προσεχή Δευτέρα, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται.

Οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων φοβούνται για το ενδεχόμενο να κληθούν να κλείσουν εντελώς τα καταστήματά τους, ένα ενδεχόμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οριστικό «λουκέτο» των επιχειρήσεών τους. Τα μπαρ και τα εστιατόρια στη γαλλική πρωτεύουσα πρέπει να κλείνουν έως τις 10 το βράδυ, βάσει των ισχυόντων μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία για τις δουλειές μας, για τους μισθούς μας, για το μέλλον μας», είπε στο Reuters ο Αντρέα Βιντσέντζι, που διευθύνει το εστιατόριο La Ville de Provins στο βόρειο Παρίσι. Ο βραβευθείς με δύο αστέρια Μισελέν σεφ Φιλίπ Ετσεμπέστ κάλεσε τους συναδέλφους του ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ να διαμαρτυρηθούν για το πιθανό κλείσιμο των καταστημάτων τους, προτείνοντάς τους να σταθούν έξω από αυτά σήμερα και να κάνουν θόρυβο.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους