Θεοχάρης: Αυτό είναι το σχέδιο για τη φετινή τουριστική σεζόν

28 Μαΐου, 2020
Θεοχάρης: Αυτό είναι το σχέδιο για τη φετινή τουριστική σεζόν
Για τον τρόπο που θα κυλήσει η φετινή τουριστική σεζόν μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης - Ποια τα τρία κλειδιά για να κυλήσει θετικά.

Για τον τρόπο που θα κυλήσει η φετινή τουριστική σεζόν μίλησε ο Χάρης Θεοχάρης – Ποια τα τρία κλειδιά για να κυλήσει θετικά.

Το σχέδιο της φετινής τουριστικής σεζόν για τα νησιά, το υγειονομικό πλάνο καθώς και τον εσωτερικό τουρισμό ανέλυσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν άσπρες και μαύρες λίστες χωρών, τονίζοντας ότι, οι συζητήσεις με τους ειδικούς είναι ακόμα ανοιχτές. «Ό,τι ακούγεται για τέτοια σενάρια είναι λανθασμένο, γιατί δεν έχει αποφασίστηκε τίποτε ακόμα».

Μάλιστα, όσον αφορά τα τρία «κλειδιά» της φετινής σεζόν του τουρισμού, διέκρινε τα εξής:

  • Από τις 15 Ιουνίου θα ελέγχονται υγειονομικά όποιοι έρχονται στην Ελλάδα
  • Τα πρωτόκολλα θα προστατεύουν τους τουρίστες
  • Ενισχύονται οι δομές υγείας για καλύτερη διαχείριση τυχόν περιστατικών

Εν συνεχεία αναφορικά με τα νησιά τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει κανένας φόβος για τα νησιά, αφού «ενισχύεται το σύστημα υγείας εκεί που έχουμε τουρίστες. Όπως “έκλεισαν” τα νησιά με τις συμβουλές των γιατρών, έτσι και θα ανοίξουν. Η αξιολόγηση των νησιών ήταν για τις ανάγκες και όχι για την επικινδυνότητα του καθενός. Σκοπός είναι η ενίσχυσή των πιο αδύναμων με τεστ, νοσοκομειακό προσωπικό και πρωτόκολλο γρήγορης μεταφοράς τυχόν περιστατικού».

Όλη η Ελλάδα θα έχει την ίδια δυνατότητα ανταπόκρισης περιστατικών. Σε κάθε κατάλυμα άνω των 50 κλινών θα έχει γιατρό. Όσοι έχουν ανάγκη, θα μπορούν να επικοινωνήσουν με γιατρό που αναγνωρίζεται από το υπουργείο μέσω τηλεϊατρικής και βίντεο κλήσης, και στην περίπτωση που κάποιος είναι ύποπτος για κρούσμα κορωνοϊού, θα υποβάλλεται σε γρήγορο τεστ, με το αποτέλεσμα να βγαίνει σε λίγες ώρες. 

Στη συνέχεια, αν βγει θετικός θα απομονώνεται σε άλλο δωμάτιο και το δωμάτιο που έμενε θα απολυμαίνεται, χωρίς να υπάρχει επίπτωση για την ξενοδοχειακή μονάδα».

Ακολούθως, ερωτηθείς για τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού ξεκαθάρισε πως «αφορά μόλις το 10% του ελληνικού τουρισμού, με τον εξωτερικό να αποτελεί το 90% του τουρισμού. Η οικονομία μας χρειάζεται το συνάλλαγμα. Το περίγραμμα της ΚΥΑ που αναμένεται σύντομα. Στόχος της έναρξης της εφαρμογής είναι η εκκίνηση του προγράμματος την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”, το οποίο θα υλοποιείται με δωροεπιταγή και εκπτώσεις στη διαμονή. Δεύτερον, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ, επίσης 30 εκατομμυρίων ευρώ και εταιρικά voucher ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ. Ο ανταγωνισμός στον τουρισμό θα είναι σκληρός. Αυτήν τη στιγμή χρειάζεται να κερδίσουμε και τον τελευταίο τουρίστα να ξεπεράσει τους φόβους του και αν μπορεί να πληρώσει, να έρθει διακοπές στην Ελλάδα. Για κάθε 1%, του χρόνου θα είναι 5%».

Τέλος, για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τη μη επιστροφή χρημάτων στους μαθητές των οποίων οι εκδρομές ακυρώθηκαν, απάντησε πως «είμαστε σε επικοινωνία με τα γραφεία και είτε θα δοθεί λύση μέσω εταιρικής ευθύνης είτε μέσω νομοθετικής παρέμβασης».


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους