Ομογενής εστιάτορας μηνύει την πολιτεία Νέας Υόρκης για την εξυπηρέτηση εντός

14 Ιανουαρίου, 2021
siderakieirinh

Η Ειρήνη Σιδεράκη με τον αείμνηστο σύζυγό της και τα τέσσερα παιδιά της, στον κεντρικό χώρο της Kellogg’s Diner. Σήμερα, το σχεδόν 100 ετών εστιατόριο κινδυνεύει με λουκέτο. Φωτογραφία Παραχώρηση Ειρήνη Σιδεράκη

Ο Δημήτρης Μερμύγκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. (Facebook/James Mermigis)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ανάκληση της απόφασης για ολοκληρωτική απαγόρευση της εσωτερικής εξυπηρέτησης των εστιατορίων στην πόλη της Νέας Υόρκης επιδιώκουν δυο μηνύσεις που κατατέθηκαν εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο, από επαγγελματίες εστίασης, με την εκδίκαση να αναμένεται το προσεχές χρονικό διάστημα.

Στη μία εξ αυτών εμπλέκεται, μεταξύ άλλων, το ομογενειακής ιδιοκτησίας εστιατόριο «Kellogg’s Diner» στο Μπρούκλιν, ιδιοκτησίας της Ελληνοαμερικανίδας Ειρήνης Σιδεράκη (Irene Siderakis) και το ρεστοράν «Toscana», σύμφωνα με δημοσίευμα της «Real Deal».

Ειδικότερα, οι ενάγοντες υποστηρίζουν πως η απαγόρευση λειτουργίας αποτελεί παραβίαση της 14ης Τροπολογίας του Συντάγματος, ενώ, στο δεύτερο σκέλος, υποστηρίζουν ότι οι αριθμοί δεν δικαιολογούν την επίμαχη απόφαση του κ. Κουόμο.

«Το δεύτερο αυτό κλείσιμο δεν έχει επιστημονικά στοιχεία. Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα εστιατόρια ήταν υπεύθυνα για την αύξηση των κρουσμάτων», δηλώνει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η κ. Σιδεράκη, με τη μήνυση να παραθέτει ανάλυση των δεδομένων που καταγράφονταν στα μέσα Δεκεμβρίου, όταν και έκλεισαν οι εσωτερικοί χώροι.

«Οταν ο Κουόμο έκλεισε την εσωτερική εξυπηρέτηση για δεύτερη φορά στα μέσα Δεκεμβρίου, το ποσοστό θετικότητας στη Νέα Υόρκη ήταν 2,7%, κάτω από το μισό από πολλές κομητείες ανά την Πολιτεία που τη διατηρούν ανοικτή. Επιπλέον, η εσωτερική εξυπηρέτηση είναι υπεύθυνη για το 1,4% της διασποράς του κορωνοϊού, σε σχέση με το 74% από τις κατ’ οίκον συναθροίσεις και επαφές, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Υγειονομικών Αρχών της πόλης», τονίζεται στη μήνυση, με την υποσημείωση, ασφαλώς, πως η θετικότητα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεπέρασε το 7%.

Την υπόθεση έχει αναλάβει, εκ μέρους του «Kellogg’s Diner», ο ομογενής δικηγόρος Δημήτρης Μερμύγκης (James Mermigis), ο οποίος άφησε αιχμές για τη στάση του Αντριου Κουόμο.

«Οι αριθμοί δεν ήταν επιβαρυντικοί. Εάν ήταν, θα είχα αποσυρθεί. Αλλά οι αριθμοί δεν επιβάρυναν. Νομίζω ότι ο Κουόμο ψάχνει για ψύλλους στα άχυρα», δήλωσε στην «Real Deal» ο Μερμύγκης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένας Πολιτειακός Ανώτατος Δικαστής της Νέας Υόρκης, που εξετάζει μια ανάλογη μήνυση από εστιάτορες του Απστέιτ, κάλεσε την Πολιτεία Νέας Υόρκης να προσκομίσει σαφή επιστημονική αιτιολόγηση για την επικινδυνότητα της εσωτερικής λειτουργίας των εστιατορίων, αλλιώς να έρθει σε συμβιβασμό με τους επιχειρηματίες, με τις Υγειονομικές Αρχές να ετοιμάζουν την απάντησή τους για την προσεχή Δευτέρα.

«Εάν δεν μας δικαιώσουν, να αγωνιστούμε»

Από την πλευρά της, η Ειρήνη Σιδεράκη, η οποία είχε μιλήσει για τις οικονομικές συνέπειες των περιορισμών στον «Ε.Κ.», κάλεσε τους συναδέλφους της να αντιδράσουν πιο δυναμικά, σε περίπτωση που δεν επέλθει δικαίωση από τα δικαστήρια.

«Εάν τα δικαστήρια δεν μας δικαιώσουν πρέπει να ενωθούμε, να έρθουμε κοντά ως Αμερικανοί και να αντιδράσουμε. Δεν έχει σημασία αν είμαστε Δημοκρατικοί ή Ρεπουμπλικανοί. Μας έχουν στερήσει το δικαίωμα να βγάλουμε τα προς το ζην. Χάνουμε τις περιουσίες μας. Μετά από εμάς, θα ακολουθήσει ντόμινο. Ας σκεφτούμε τις οικογένειές μας. Στη μήνυση υπάρχει υποστήριξη από 1.000 εστιατόρια», τόνισε η κ. Σιδεράκη, που ξεκαθάρισε ότι δεν αξιοποιεί τη δυνατότητα των εξωτερικών τραπεζιών.

«Μας βάζουν να ξοδέψουμε χιλιάδες δολάρια. Εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω εξωτερικά εκεί που είμαι. Αυτό που μας κάνουν είναι ψυχολογικός πόλεμος. Στο τέλος θα μας αναγκάσουν να πάμε κόντρα σε αυτούς τους κανόνες, που δεν είναι νόμιμοι», κατέληξε η ομογενής επιχειρηματίας.

ΠΗΓΗ


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletterΕνισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους