Κορωνοϊός: Η καμπύλη κρουσμάτων στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ευρώπη

29 Μαρτίου, 2020
Κορωνοϊός: Η καμπύλη κρουσμάτων στην Ελλάδα σε σύγκριση με την Ευρώπη
Διαχειρίσιμη φαίνεται η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ.

Διαχειρίσιμη φαίνεται η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μία εβδομάδα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα, γεγονός το οποίο ήταν αναμενόμενο, φτάνοντας πλέον τα 1061 μετά και τη χθεσινή ανακοίνωση 95 νέων. Τα διεθνή δεδομένα βέβαια αναφέρουν ότι ο διπλασιασμός συνήθως συμβαίνει το πολύ μέσα σε 5 μέρες.

Την ίδια στιγμή σε χαμηλά επίπεδα φαίνεται να παραμένουν οι νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 140, αριθμός που αντιστοιχεί στο περίπου 14% των συνολικών κρουσμάτων. Μάλιστα φαίνεται να διατηρείται σταθερός την τελευταία εβδομάδα.

Ακόμη να επισημανθεί ότι ο αριθμός των θανάτων κινείται ήπια ανοδικά έχοντας φτάσει με βάση και τις τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις στους 32. Μέσα στην τελευταία εβδομάδα οι θάνατοι έχουν τριπλασιαστεί αλλά αυτό αν και αποτελεί την τραγική συνέπεια του ιού, φαίνεται επίσης αναμενόμενο λόγω της αύξηση των κρουσμάτων. Και πάλι πάντως διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν ότι αποφεύγουμε το σενάριο να γίνουμε Ιταλία ή Ισπανία, ωστόσο όλα θα κριθούν από την τήρηση των μέτρων. Την ίδια στιγμή όπως παρατηρούμε και στον τελευταίο πίνακα, τη στιγμή που η Κίνα αρχίζει και θέτει την κατάσταση υπό έλεγχο, οι ΗΠΑ γίνονται το νέο επίκεντρο της πανδημίας, λόγω και της στάσης του Ντόναλντ Τραμπ, που προς το παρόν καθυστερεί να λάβει αυστηρά μέτρα.

Σε σύγκριση με την Ιταλία, την Ελβετία την Ισπανία , την Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση σε ότι αφορά τον αριθμό των κρουσμάτων

Η Ιταλία έχει καταγράψει περισσότερα από 6000 κρούσματα σε διάστημα 22 ημερών από τότε που εμφανίστηκε ο φονικός ιός. Ακολουθεί η Ελβετία με περίπου 5900 κρούσματα σε διάστημα 25 ημερών από τα πρώτα κρούσματα, ενώ η Ισπανία έχει καταγράψει 5500 κρούσματα σε διάστημα 20 ημερών από τα πρώτα κρούσματα. Η Γαλλία μέσα σε 30 ημέρες από τα πρώτα κρούσματα κατέγραψε 5500 κρούσματα, ενώ η Γερμανία καταγράφει 5900 μέσα σε 26 ημέρες από την εμφάνιση του κορωνοίού στη χώρα. Όσον αφορά την Μεγάλη Βρετανία καταγράφονται περίπου 5900 κρούσματα μέσα σε 37 ημέρες από την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων.

Όπως φαίνεται λοιπόν από τα παραπάνω στοιχεία η Ελλάδα καταγράφει αυτά τα στοιχεία, γιατί όπως επισημαίνουν και ξένα μέσα πήρε γρήγορα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το κλείσιμο των σχολείων και των πανεπιστημίων, η απαγόρευση κυκλοφορίας χωρίς ιδιαίτερο λόγο αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων έχουν βοηθήσει μέχρι στιγμής στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

στοιχεία από news247 & ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους