Διαφορετική αντιμετώπιση για συνταξιούχους με έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα

23 Μαΐου, 2019
Διαφορετική αντιμετώπιση για συνταξιούχους με έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα
Το πλαίσιο των υποχρεώσεων απέναντι στον ΕΦΚΑ καθορίζεται με εγκύκλιο του Υπουργείου, σχετικά με όσους συνταξιούχους εισπράττουν έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα

Διαφορετική αντιμετώπιση για συνταξιούχους με έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα

Το πλαίσιο των υποχρεώσεων απέναντι στον ΕΦΚΑ καθορίζεται με εγκύκλιο του Υπουργείου, σχετικά με όσους συνταξιούχους εισπράττουν έσοδα από πνευματικά ή συγγενικά δικαιώματα. 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εγκύκλιο του Υπουργείου, η λήψη εσόδων από πνευματικά δικαιώματα επί έργων σε καμία περίπτωση δεν συνιστά ανάληψη δραστηριότητας μετά τη συνταξιοδότηση που αποτελεί και προϋπόθεση για την εφαρμογή των διατάξεων περί απασχόλησης συνταξιούχων σύμφωνα με το άρθρο 20 του ν. 4387/2016. Συνεπώς, η λήψη εσόδων δεν επισύρει αυτομάτως υποχρεώσεις στον ΕΦΚΑ.

Επίσης, όσοι συνταξιούχοι κατέχουν είτε πνευματικά είτε συγγενικά δικαιώματα, από τα οποία αποκομίζουν έσοδα, αφενός δεν εφαρμόζεται το άρθρο 20 του ν.4387/2016 και ως εκ τούτου δεν προκαλούνται μειώσεις στο ποσό της χορηγούμενης σύνταξης, αφετέρου δε δεν εισφοροδοτούνται για τυχόν εισοδήματα από τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους