Επίθεση ντροπή στον κλάδο της εστίασης με “δούρειο ίππο”… τα καλαμαράκια της Μυκόνου!

23 Μαΐου, 2019
Επίθεση ντροπή στον κλάδο της εστίασης με "δούρειο ίππο"... τα καλαμαράκια της Μυκόνου!
Ως αβάσιμη επίθεση προς τον κλάδο της εστίασης θεωρεί το ΠΑΣΚΕΔΙ το άρθρο με τίτλο: Σοκ για τουρίστα στη Μύκονο: Είδε πόσο θα πλήρωνε το μεσημεριανό και «πάγωσε»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίθεση ντροπή στον κλάδο της εστίασης με “δούρειο ίππο”… τα καλαμαράκια της Μυκόνου!

Ως αβάσιμη επίθεση προς τον κλάδο της εστίασης θεωρεί το ΠΑΣΚΕΔΙ το άρθρο με τίτλο: Σοκ για τουρίστα στη Μύκονο: Είδε πόσο θα πλήρωνε το μεσημεριανό και «πάγωσε» που δημοσίευσε το Newsbomb, το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ κ.ά. αναπαράγοντας την είδηση ενός τουρίστα που χρεώθηκε υπερβολικά για τα αγαθά που κατανάλωσε σε κατάστημα εστίασης στη Μύκονο.

Το ΠΑΣΚΕΔΙ, γνωρίζοντας πολύ καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο κλάδος της εστίασης μέσα από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, όντας ένας από τους πλέον «ευάλωτους» κλάδους και περισσότερο εκτεθειμένους σε καθημερινούς ελέγχους, θεωρεί παράλογα και ελλιπή τα στοιχεία του ρεπορτάζ, με τα οποία κατηγορείται το συγκεκριμένο κατάστημα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, το ΠΑΣΚΕΔΙ στρέφεται κατά όλων όσων αναπαρήγαγαν την σχετική είδηση, όπως επίσης και κατά του TRIP ADVISOR που φιλοξένησε την αβάσιμη καταγγελία των εν λόγω τουριστών.

Παράλληλα, το ΠΑΣΚΕΔΙ απαιτεί να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το πλήρες ρεπορτάζ που έχουν συλλέξει για την υπόθεση τα media που αναπαρήγαγαν την είδηση, όχι με φωτογραφικό υλικό μοντάζ, αλλά με πραγματικά στοιχεία που αιτιολογούν την καταγγελία, αποδεικνύοντας την υπόσταση των «ντοκουμέντων» που παρουσίασε ο τουρίστας, καθώς και την τοποθέτησή του, ότι το κατάστημα αρνήθηκε να του δώσει κατάλογο με τιμές.

Θεωρούμε απαράδεκτο να κυκλοφορούν τέτοιες δυσφημιστικές καταγγελίες με ανώνυμο και αβάσιμο τρόπο, χωρίς την απαραίτητη στοιχειοθεσία, τα οποία στιγματίζουν  όχι μόνο τον κλάδο της εστίασης, αλλά και ενός τεράστιου νησιού, που καθημερινά δίνει αγώνα για να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και διασκέδαση. Δεν θα θέλαμε να συνδέσουμε την εν λόγω «επίθεση» των μέσων ως δόλια κίνηση, που έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά την επίσημη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά κρίνουμε τουλάχιστον ηθικά υποχρεωτικό να δίνονται σε ανάλογες περιπτώσεις, πλήρη αποδεικτικά στοιχεία, που θα αποκλείουν αυθαίρετες και ισοπεδωτικές γενικεύσεις.

Παρακαλούνται, κατόπιν όλων των παραπάνω, τα σχετιζόμενα με το ρεπορτάζ για την υπόθεση, ΜΜΕ να πράξουν τα δέοντα.

Με επιφύλαξη για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας.

Εκ του ΠΑΣΚΕΔΙ

Σας παραθέτουμε τα ανώνυμα και αβάσιμα ΄΄ενοχοποιητικά στοιχεία΄΄, για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

1) Ανώνυμος ο καταγγέλλων.

2) Ανώνυμη η επιχείρηση.

3) Ανώνυμα τα ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

3) Πασίγνωστο…. μόνο το νησί.

4) Μήπως το χτύπημα ήταν για όλο το νησί;

Η νομοθεσία γράφει:

΄΄Περαιτέρω, με το άρθρο 9 της Α.Υ.Ο.ΠΟΛ.1220/2012 η οποία διατηρείται σε ισχύ και με τις διατάξεις του ν. 4308/2014, ως προς τις προβλεπόμενες ιδιότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Φ.Η.Μ., ορίζεται η διαδικασία έκδοσης των αποδείξεων λιανικής με τη χρήση Φ.Η.Μ. με πρόγραμμα εστιατορίου, σύμφωνα με την οποία, για κάθε σερβίρισμα παραδίδεται στο τραπέζι μια προσωρινή απόδειξη με τα σερβιριζόμενα είδη και τις επιμέρους αξίες κάθε είδους, χωρίς να αναγράφεται συνολικό άθροισμα του ποσού και στο τέλος εκδίδεται τελική νόμιμη απόδειξη για το «κλείσιμο» του λογαριασμού του τραπεζιού, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα είδη που καταναλώθηκαν και η συνολική τους αξία. Τα δεδομένα δε τόσο των προσωρινών αποδείξεων όσο και της τελικής απόδειξης, ενταμιεύονται στη φορολογική μνήμη αυτής.

Συνεπώς, οι εκδίδοντες αποδείξεις λιανικής με τη χρήση Η/Υ και μηχανισμού Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ., μπορούν να κάνουν ανάλογη εφαρμογή των προαναφερομένων και αντί να εκδίδουν σημασμένες αποδείξεις λιανικής πώλησης με κάθε σερβίρισμα, να εκδίδουν προσωρινές αποδείξεις δελτία παραγγελίας με σήμανση και για το «κλείσιμο» του λογαριασμού του τραπεζιού μια απόδειξη λιανικής πώλησης με σήμανση, για το σύνολο των σερβιρισθέντων ειδών΄΄.

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους