Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινούν (υπουργείου θέλοντος) από 27 Νοεμβρίου οι πληρωμές

Νοέμβριος 17, 2020
Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Ξεκινούν (υπουργείου θέλοντος) από 27 Νοεμβρίου οι πληρωμές

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αυξήθηκε από τα 17,8 ευρώ στα 26,6 ευρώ ημερησίως για τον μήνα Νοέμβριο

Από τις 27 Νοεμβρίου προσδοκά το υπουργείο Εργασίας να αρχίσει την καταβολή των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τους εργαζομένους των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή τον Νοέμβριο, έπειτα από κρατική εντολή για κλείσιμο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων άνοιξε το απόγευμα της Κυριακής για εργοδότες και εργαζομένους, με την προθεσμία να λήγει στις 24 Νοεμβρίου. Αντίστοιχα, για επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν στους πληττόμενους κλάδους εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν δηλώσεις έως τις 7 Δεκεμβρίου, με στόχο οι αποζημιώσεις να δοθούν στις 11 Δεκεμβρίου.

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού αυξήθηκε από τα 17,8 ευρώ στα 26,6 ευρώ ημερησίως για τον μήνα Νοέμβριο. Επομένως, όπου οι αναστολές συμβάσεων καταλαμβάνουν όλον τον μήνα, για κλάδους όπως ο τουρισμός, οι μεταφορές, η εστίαση, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ή περιοχές της χώρας, όπως είναι Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα και Λάρισα, η αποζημίωση ανέρχεται σε 800 ευρώ.

Αντιστοίχως, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή στις 3 Νοεμβρίου θα λάβουν 746,5 ευρώ, οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή στις 7 Νοεμβρίου θα λάβουν 639 ευρώ, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής που έκλεισαν στις 9 Νοεμβρίου θα λάβουν 586 ευρώ και τέλος, εργαζόμενοι προσχολικής εκπαίδευσης που έκλεισαν χθες, 16 Νοεμβρίου, θα λάβουν αποζημίωση ειδικού σκοπού 399 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι εργοδότες πρέπει να καταβάλουν στους εργαζομένους το μέρος του μισθού και τις ασφαλιστικές εισφορές για τις ημέρες του μήνα τις οποίες εργάστηκαν κανονικά.

Ωστόσο, κυβερνητικά στελέχη ξεκαθάριζαν εκ νέου ότι το δώρο των Χριστουγέννων, που θα καταβληθεί στις 21 Δεκεμβρίου, δεν θα δοθεί με βάση τον ονομαστικό μισθό, επομένως όσοι τέθηκαν σε αναστολή από την 1η Μαΐου και έπειτα θα το λάβουν ψαλιδισμένο, έως και 50% σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: newsbreak


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους