Πώς θα ανοίξουν εστίαση και καταστήματα τα Χριστούγεννα – Το σύστημα τύπου βεντάλια

Νοέμβριος 17, 2020
Πώς θα ανοίξουν εστίαση και καταστήματα τα Χριστούγεννα - Το σύστημα τύπου βεντάλια

Την 30 Νοεμβρίου περιμένουν οι πολίτες για να δουν αν θα έχουμε άρση του lockdown και αν θα ληφθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να ανοίξει σταδιακά την οικονομία, με πρώτο σενάριο το άνοιγμα των καταστημάτων λιανικής την 1η Δεκεμβρίου και της εστίασης μία εβδομάδα αργότερα στις 7 Δεκεμβρίου.

Το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με σκληρότερους κανόνες σε σύγκριση με τον Μάιο. Το ανώτατο όριο καθήμενων σε τραπέζι θα είναι δύο, εξαιρουμένων οικογενειών, οι αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων θα αυξηθούν ενώ δεν αποκλείεται, όπου αυτό είναι εφικτό να απαγορευτούν οι καθήμενοι σε εσωτερικό χώρο. Για τον λόγο αυτό τις επόμενες μέρες αναμένεται να τρέξει και το πρόγραμμα αγοράς θερμαντικών σωμάτων από τους επιχειρηματίες εστίασης με επιδότηση.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται, και είναι πιο εφικτό, αν σκεφτεί κανείς την κατάσταση των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ειναι τα καταστήματα λιανικής να ανοίξουν στις 7 Δεκέμβριου και μία βδομάδα μετά να ακολουθήσουν τα καταστήματα εστίασης.

Τέλος σαν τελευταίο σενάριο εξετάζεται και η περίπτωση να ανοίξει η λιανική στις 14 Δεκεμβρίου, ώστε να μην χαθεί εντελώς όλος ο τζίρος των εορτών. Σε περίπτωση που προκριθεί αυτό το σενάριο φαίνεται πως θα θυσιαστεί η εστίαση, καθώς η κυβέρνηση δεν θα πάρει το ρίσκο να την ανοίξει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους