Βόλος: «Σαφάρι« ελέγχων της ΕΔΕΜ σε καταστήματα για τα δικαιώματα μουσικής

30 Μαΐου, 2022
10000785paskedi
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, κλιμάκιο της ΕΔΕΜ (πρώην ΑΕΠΙ) βρέθηκε στον Βόλο τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου, για ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κάνοντας δειγματοληψίες ρεπερτορίου, χωρίς οι άνθρωποι του οργανισμού- να συστηθούν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα έγιναν αυτοψίες στους χώρους για τη χρήση μουσικής, για τα σημεία που υπάρχουν ηχεία και συσκευές τηλεοράσεων.

Εδώ να θυμίσουμε πως οι τηλεοράσεις δημιουργούν υποχρέωση πληρωμής της ΕΔΕΜ, η οποία ζητά αναδρομικά χρήματα από το 2018 όπου ανακλήθηκε η άδεια της ΑΕΠΙ και μεταβιβάστηκε το ρεπερτόριο στον διάδοχο οργανισμό.

Ο “χορός” των νομικών ενεργειών, ξεκίνησε από τα Ιωάννινα, όπου επιχειρηματίας βρέθηκε στο αυτόφωρο μετά από καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου του οργανισμού κατά τη διάρκεια μετάδοσης τραγουδιών που εκπροσωπούνται από την ΕΔΕΜ. Σειρά πήραν τα Τρίκαλα.

Έτσι λοιπόν μετά τις δικαστικές διαμάχες στα Τρίκαλα, σειρά όπως φαίνεται παίρνει η Μαγνησία, με αγωγές που θα κοινοποιηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα στους επιχειρηματίες του νομού που δεν έχουν την άδεια του οργανισμού αλλά και αυτόφωρα κατά τη διάρκεια μετάδοσης μουσικής.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το ΠΑΣΚΚΕΔΙ σας ενημερώνει πως:

  1. Όλοι οι Οργανισμοί δικαιούνται ελέγχου, σε οποιοδήποτε κατάστημα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, μόνο με την παρουσία Αστυνομικού οργάνου.
  2. Όλοι οι Οργανισμοί μπορούν, αφού εισέλθουν στα καταστήματα εστίασης, να ενημερώσουν και να αφήσουν έντυπα ενημέρωσης.
  3. Έχετε δικαίωμα, εάν αντιληφθείτε πως προχωρούν σε έλεγχο, να καλέσετε Αστυνομία.
  4. Σε κάθε περίπτωση έρχεστε σε επαφή με το ΠΑΣΚΚΕΔΙ, για να σας υποδείξουμε λύσεις που δεν φαντάζεστε.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας, καταγγελίες, καθώς και όλη την επικαιρότητα του κλάδου.

Θεσσαλονίκη
Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη
2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος
176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο)
210 22 41 227

ΠΗΓΗ

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 40.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

Ελάτε σε επαφή μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας 24/24 για κάθε ζήτημα που αφορά την επιχείρησή σας.

Θεσσαλονίκη

Μαυροκορδάτου 24 με Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας 151, 1ος όροφος – 546 45 Θεσσαλονίκη 2310 932420 – 932473 – 932481

Αθήνα

Λεωφ. Συγγρού 196 2ος όροφος 176 71 Καλλιθέα Αθήνα (Κέντρο) 210 22 41 227

paskedi@paskedi.gr


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ



ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Άμεσο μήνυμα







    Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

    ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους