Το ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΕΔ «μετατράπηκε» λανθασμένα σε πρόστιμο

22 Ιουλίου, 2019
Το ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΕΔ «μετατράπηκε» λανθασμένα σε πρόστιμο
Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες είδηση για την περίπτωση ενός φούρναρη που δέχθηκε «πρόστιμο» 208€ γιατί… άκουγε ραδιόφωνο! Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρόστιμο ύψους 208,32 ευρώ

Το ενημερωτικό έγγραφο της ΕΥΕΔ «μετατράπηκε» λανθασμένα σε πρόστιμο

Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες είδηση για την περίπτωση ενός φούρναρη που δέχθηκε «πρόστιμο» 208€ γιατί… άκουγε ραδιόφωνο! Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρόστιμο ύψους 208,32 ευρώ ήταν για την απουσία άδειας δημόσιας εκτέλεσης από την Ειδική Υπηρεσία Έκτακτης Διαχείρισης Δικαιωμάτων (ΕΥΕΔ), επειδή άκουγε αθλητικές εκπομπές στο ραδιόφωνο εντός της επιχείρησης στην περιοχή του Λουδία του Δήμου Χαλκηδόνας!

Όπως αναφέρει ο ίδιος: «Την Πέμπτη 14 Ιούνη, απόγευμα, και ενώ εργαζόμουν στον φούρνο ακούγοντας αθλητικές εκπομπές, όπως κάθε απόγευμα, δέχθηκα την επίσκεψη κάποιας κυρίας Τ.Χ. Μου έδειξε μια κάρτα με τη φωτογραφία της και μου είπε ότι “είμαστε για τις άδειες” από την ΕΥΕΔ».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η γυναίκα που συνοδευόταν από ένα άνδρα τού ζήτησε μια απόδειξη από την ταμειακή μηχανή, άφησε τη σφραγίδα με τα στοιχεία της και μετά έφυγε. Περίπου έναν μήνα μετά, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ο ταχυδρόμος έφερε τη λυπητερή: 208,32 ευρώ για απουσία άδειας δημόσιας εκτέλεσης!

Ο αγανακτισμένος φούρναρης δήλωσε: «Χαράτσια δεν πρόκειται να πληρώσουμε κι ας φτάσουμε στα δικαστήρια. Ταχυδρομώ το έγγραφο που παρέλαβα πίσω στην ΕΥΕΔ. Το ίδιο καλώ να κάνουν όσοι συνάδελφοι, βιοτέχνες, επαγγελματίες πήραν τέτοια ειδοποιητήρια. Τα στέλνουμε πίσω και δεν πληρώνουμε. Φτάνει πια».

Η παραπληροφόρηση της ημέρας

Η παραπάνω είδηση πέφτει σε σφάλμα όπως ακριβώς και ο φούρναρης που δέχθηκε το περιβόητο «πρόστιμο». ΌΧΙ, η ΕΥΕΔ ΔΕΝ είναι η «καινούργια ΑΕΠΙ». Για την ακρίβεια δεν υπάρχει πρόστιμο από την ΕΥΕΔ, αλλά ενημερωτικό έγγραφο, που πολλοί ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ το εκλαμβάνουν σαν ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ.

Όλοι κατανοούμε ότι στο άκουσμα μιας τέτοιας είδησης, πολλοί είναι οι καταστηματάρχες που θα «ψαρώσουν» όπως ο φούρναρης την επόμενη φορά που κάποιος ελεγκτής της ΕΥΕΔ θα έρθει να ζητήσει άδεια για την μουσική ή το ραδιόφωνο που παίζει εν ώρα λειτουργίας του καταστήματος.

Επικοινωνία με ΠΑΣΚΕΔΙ

Επικοινωνήστε σήμερα με το ΠΑΣΚΕΔΙ, μάθετε με ακρίβεια όλα όσα ισχύουν για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, αλλά και πώς θα αποκτήσετε την νόμιμη άδεια εκτέλεσης μουσικής για κατάστημα εστίασης από τη Soundreef.

ΤΗΛ: 2310 932420 – 932473 – 932481

Facebook: @paskediofficial

email: paskedi@paskedi.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!

 


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣΣΗΜΑΝΤΙΚΑ


Εγγραφή στο newsletter

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους