Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε πασχαλινά δώρα και λαμπάδες

21 Απριλίου, 2019
Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε πασχαλινά δώρα και λαμπάδες
Καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή του παιχνιδιού που θα δωρίσουμε αυτές τις μέρες στο παιδί μας είναι η ασφάλεια του παιχνιδιού και η παιδαγωγική του αξία.

Τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε πασχαλινά δώρα και λαμπάδες

Καθοριστικοί παράγοντες για την επιλογή του παιχνιδιού που θα δωρίσουμε αυτές τις μέρες στο παιδί μας είναι η ασφάλεια του παιχνιδιού και η παιδαγωγική του αξία.

Γι’ αυτό τον λόγο, βασικές προδιαγραφές και απαιτήσεις ασφαλείας που πρέπει αυτά να πληρούν είναι:

1. Τα παιχνίδια πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της υγιεινής και της ασφάλειας, να μην είναι εύφλεκτα και να μη μεταδίδουν μολύνσεις ή ασθένειες.

2. Οι φυσικές, μηχανικές, χημικές και ηλεκτρικές τους ιδιότητες δεν πρέπει να βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.

3. Τα μικρά κομμάτια ενός παιχνιδιού ή οι μπίλιες δεν πρέπει να είναι κάτω από 4,5 εκ.

4. Αντικείμενα που θα προκαλέσουν τραυματισμούς δεν πρέπει να μπορούν να εκτοξευθούν από το παιχνίδι.

5. Δεν πρέπει να υπάρχουν οξείες γωνίες στο παιχνίδι.

6. Οι ηλικίες που αναφέρονται επάνω στη συσκευασία πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα.

7. Η αγορά του παιχνιδιού πρέπει να γίνεται με κριτήρια την ηλικία, το φύλο, τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού.

8. Προσοχή στο υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τα παιχνίδια. Αποφεύγετε γενικά τα παιχνίδια που περιέχουν PVC ή φθαλικά. Η παραγωγή και εμπορία στην ελληνική αγορά κάθε είδους μαλακών μασητικών παιχνιδιών από PVC, που προορίζονται για παιδιά μέχρι 3 ετών, απαγορεύεται. Η μακροπρόθεσμη πρόσληψη τέτοιων προϊόντων προκαλεί βλάβες στην ανθρώπινη υγεία.

9. Επιβλέπετε το παιδί σας την ώρα που παίζει με το καινούργιο του παιχνίδι. Η παρουσία σας μπορεί να προλάβει τυχόν ατύχημα.

Ασφαλής χρήση κεριών και λαμπάδων στην εκκλησία

Προσέχετε ιδιαίτερα τη χρήση κεριών και λαμπάδων. Σε χώρους με συνωστισμό κρατάτε τα αναμμένα κεριά ή λαμπάδες σε απόσταση ασφαλείας από τους διπλανούς σας. Έχετε τα παιδιά σας υπό την άμεση επιτήρησή σας, καθώς οι λαμπάδες τους είναι συνήθως διακοσμημένες με εύφλεκτα υλικά. Τα παιχνίδια που διακοσμούν τις λαμπάδες πρέπει να πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ισχύουν για τα παιχνίδια. Όμως και πάλι απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή, γιατί τα παιχνίδια πάνω στις λαμπάδες βρίσκονται πολύ κοντά στη φλόγα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πιάσουν φωτιά.

Η ασφαλής χρήση των κεριών επιβάλλει:

·        Να μην αφήνετε τα κεριά να καίγονται χωρίς επίβλεψη.

·        Να τοποθετείτε τα κεριά όρθια και σε άκαυστη και σταθερή βάση.

·        Να τοποθετείτε τα κεριά μακριά από εύφλεκτα υλικά, κουρτίνες, ξύλα, έπιπλα, βιβλία κ.λπ.

·        Να μην ανάβετε κεριά κοντά σε παιδιά ή σε κατοικίδια ζώα.

·        Να μη μετακινείτε ένα κερί, όταν είναι ακόμα αναμμένο ή ζεστό. Κάποια κεριά περιέχουν εύφλεκτα υλικά, μέσα στο σώμα τους, π.χ. αποξηραμένα λουλούδια. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, για να μην αναφλεχθούν αυτά τα υλικά. Τα σοκολατένια αυγά Τα πασχαλινά αυγά, σοκολατένια ή ακόμα και πλαστικά που περιέχουν παιχνίδια, δεν πρέπει να δίνονται σε καμιά περίπτωση σε παιδιά κάτω των 3 ετών. Έχουν συμβεί πολλά ατυχήματα από τα μικρά παιχνίδια, που τα παιδιά μπορούν να τα καταπιούν και να πνιγούν. Στα σοκολατένια αυγά που περιέχουν παιχνίδια, πρέπει να υπάρχει προειδοποίηση στη συσκευασία ότι περιέχουν μικρά κομμάτια.

Πηγή: paron.gr

Εγγραφή Μέλους ΔΩΡΕΑΝ – Κατάστημα Εστίασης/Διασκέδασης

Αγαπητέ επισκέπτη σε προσκαλούμε να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Τα 35.000 μέλη μας το ξέρουν. Γίνε κι εσύ μέλος!

Αν είσαι ήδη μέλος επέλεξε: Σύνδεση

Αν δεν είσαι μέλος μπορείς να εγγραφείς ΔΩΡΕΑΝ τώρα: Εγγραφή

Έχοντας την ιδιότητα του καταστηματάρχη υγειονομικού ενδιαφέροντος μπορείς να εγγραφείς ως μέλος του ΠΑΣΚΕΔΙ εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

Αναλυτικότερα τα προνόμια των μελών εδώ.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος όλα τα νέα πάνω στην εστίαση, τον κλάδο της φιλοξενίας και τον τουρισμό; Θέλεις να ξέρεις όλα τα νέα που θα απογειώσουν την επιχείρησή σου;

Ακολούθησε τώρα το ΠΑΣΚΚΕΔΙ στα social media και μείνει διαρκώς online!

Κάντε like στο Facebook, ή follow σε Instagram & twitter!


ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης. Εξειδικευμένο portal ενημέρωσης για τον κλάδο της Εστίασης και τους καταναλωτές – Αποκλειστικές υπηρεσίες για καταστήματα ΚΥΑ – Πιστοποιημένος φορέας αδειών δημόσιας εκτέλεσης μουσικής με αναγνώριση από τον ΟΠΙ.


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ


Ενισχύστε την προσπάθειά μας!

ΔΩΡΕΑΝ Εγγραφή μέλους